Handbalul reşiţean riscă să moară fără Adrian Chebuţiu

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Arestarea preşedintelui-director de la UCM Reşiţa în dosarul evaziunii fiscale de 60 de milioane de euro pe care îl instrumentează procurorii DNA ar putea distruge cel mai important brand al judeţului din ultimii ani.

Handbaliştii de la UCM Reşiţa au fost în ultimii cinci ani de zile cei mai buni ambasadori ai Caraş-Severinului în Europa. Dacă vremea când uzina reşiţeană exporta motoare navale în întreaga lume a apus de mult, echipa de handbal a readus marca UCMR în prim-plan prin performanţele extraordinare realizate în competiţiile continentale. Cele trei Cupe Challenge câştigate sub comanda lui Aihan Omer au pus Reşiţa pe harta handbalului european. Cu Gligore Czari pe bancă, ucemeriştii au adus Cupa României în oraşul de pe Bârzava şi au câştigat titlul de vicecampioni în Liga Naţională. La jumătatea actualului sezon sunt principalii favoriţi la câştigarea titlului şi sunt calificaţi în optimile de finală ale Cupei Cupelor. Toate aceste performanţe nu ar fi fost posibile dacă Adrian Chebuţiu nu băga adânc mâna în buzunar. Arestarea sa şi a directorului executiv de la UCMR, Adrian Preda, ar putea nărui toate visele suporterilor reşiţeni, deoarece clubul a intrat în impas financiar.


Zamfirescu, depăşit de problemele financiare
    Problemele pe care le au şefii UCMR se răsfrâng inevitabil şi asupra echipei, pentru că directorul clubului sportiv al uzinei, Ion Zamfirescu, are atribuţii limitate. “Pot să vă spun că echipa merge mai departe şi că are aceleaşi obiective. Noi încercăm să facem lucrurile cât mai bine, să trecem peste momentele neplăcute care ştiţi care s-au întâmplat. Trebuie să recunoaştem că arestarea celor doi ne-a afectat financiar în perioada asta, menţinerea lor în arest e clar că ne afectează, dar încercăm să mergem înainte. Eu sper să reglementăm cât mai repede şi problema cu restanţa salariilor. Lotul rămâne, obiectivele sunt aceleaşi, ne dorim să devenim campioni”, a declarat Zamfirescu.
    Peste cinci zile se împlinesc exact trei luni de când jucătorii nu şi-au mai primit salariile şi mulţi dintre ei se gândesc să plece la alte echipe temându-se că, dacă Adrian Chebuţiu nu iese de după gratii, nu vor mai vedea niciun leu. Temerile lor sunt alimentate şi de faptul că Zamfirescu nu le-a putut preciza o zi în care îşi vor primi restanţele. În plus, au fost anunţaţi că turneul din Ungaria a fost anulat. Adrian Chebuţiu şi Adrian Preda au fost arestaţi preventiv până la data de 29 ianuarie.

Reşiţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite