„Fermier” de canabis dintr-o comună din Mehedinţi, reţinut de procurori. Avea o dotare tehnică de invidiat

0
0
FOTO DIICOT
FOTO DIICOT

Un bărbat din Mehedinţi a fost reţinut de procurorii DIICOT pentru că a înfiinţat o cultură de canabis într-o comună din judeţ, drogurile ce urmau a fi obţinute fiind destinate comercializării.

Potrivit DIICOT, iniţial bărbatul a fost reţinut de procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism - Biroul Teritorial Mehedinţi pe o perioadă de 24 de ore pentru cultivarea, producerea, fabricarea, experimentarea, extragerea, prepararea, transformarea, oferirea, punerea în vânzare, vânzarea, distribuirea, livrarea cu orice titlu, trimiterea, transportul, procurarea, cumpărarea, deţinerea ori alte operaţiuni privind circulaţia drogurilor de risc, fără drept.

„În cauză s-a reţinut faptul că, începând cu toamna anului 2021, inculpatul a înfiinţat o cultură de canabis pe raza unei comune din judeţul Mehedinţi, drogurile ce urmau a fi obţinute fiind destinate comercializării. Procurorii D.I.I.C.O.T. - Biroul Teritorial Mehedinţi împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate Mehedinţi au efectuat un număr de trei percheziţii domiciliare pe raza judeţului Mehedinţi, în urma cărora au fost identificate şi ridicate, în vederea continuării cercetărilor, aproximativ 600 de grame de fragmente vegetale, de culoare verde-oliv, cu miros înţepător, 8 plante de canabis, cu o înălţime de 50 şi 100 de cm, cu inflorescenţe, un cântar electronic de precizie, grindere, telefoane mobile, un laptop, corturi din material textil cu elemente de structură, filtru de aer, lămpi de iluminat, tubulatură de aerisire, dispozitiv pentru măsurarea temperaturii şi a umidităţii, ventilatoare cu tubulatura aferentă, transformatoare, precum şi alte bunuri folositoare la cultivarea plantelor de canabis", informează DIICOT.

Acesta urmează să fie prezentat Tribunalului Mehedinţi cu propunere de arestare preventivă pe o perioadă de 30 de zile.

De asemenea, faţă de un alt inculpat, procurorii DIICOT - Biroul Teritorial Mehedinţi au dispus măsura controlului judiciar pentru o perioadă de 60 de zile. Suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcţia Operaţiuni Speciale.

Vă recomandăm să mai citiţi:

Cât costă carburanţii joi dimineaţă după zvonurile că se vor scumpi peste noapte cu 2 lei şi panica de miercuri seară  

Intervenţie pentru salvarea unei vaci împotmolite lângă un lac, pe un ger aspru. Apa îngheţase la suprafaţă VIDEO

Reşiţa


Ultimele știri
Cele mai citite