Fasole bătută în trei culori. Reţeta prin care poţi să transformi o mâncare de post într-una care să arate ca o delicatesă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO uicamihai.ro
FOTO uicamihai.ro

Se apropie postul Crăciunului, de 40 de zile, care începe pe 14 noiembrie şi se încheie pe 24 decembrie. Unul dintre alimentele de bază pentru cei care postesc este fasolea bătută. De altfel, consumul de fasole oferă multiple beneficii.

Fasolea este bogată în antioxidanţi şi conţine cantităţi importante de molibden implicat în procesul de detoxifiere dar este o sursă importantă de fibre şi proteine şi are un indice glicemic scăzut.  Uica Mihai, bucătar cunoscut în părţile Banatului are o reţetă de fasole bătută , în trei culori, pe care ne-a împărtăşit-o.

“Fierbe un kilogram de fasole după ce a stat la înmuiat peste noapte, numai în apă cu sare şi altceva nimic. Apoi stoarce fasolea şi împarte-o în trei cantităţi egale pe care să le dai prin blender la rând şi una după alta, după cum urmează:

1. Fasole,sare,  piper alb, zeamă de la o jumătate de lămâie, o lingură vârfuită de seminţe de susan, ulei de porumb.

2. Fasole, sare, piper negru, boia de ardei dulce şi un strop de boia de ardei iute, pastă de roşii, ulei de măsline.

3. Fasole, sare, o căpăţână de usturoi, piper negru, o legătură de pătrunjel, o legătură de leurdă, ulei de floarea soarelui.

Bate bine cu blendereul fiecare tranşă de fasole în aşa fel încât să ai texturi fine, mătăsoase şi omogenitate deplină. Apoi nu mai trebuie decât să aşezi cele trei feluri de fasole pe un platou la îndemână, cu pâine proaspătă alături, să te închini cu trei cruci mari şi cu smerenie să îmbuci şi să te bucuri de gustul ales a celor din faţa ta”.

ReşiţaPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite