EXCLUSIV DNA-ul ţine ascunse motivele pentru care Adrian Chebuţiu a fost săltat din vila sa de la Timişoara

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Adrian Chebuţiu
Adrian Chebuţiu

Potrivit unor surse din interiorul companiei reşiţene, Direcţia Naţională Anticorupţie a scotocit aseară prin birourile şefilor de la UCM Group. Adrian Chebuţiu, preşedintele-director al grupului de firme UCMR, se pare că a fost reţinut şi condus la sediul DNA din Bucureşti.

UPDATE, astăzi, ora 7.30

DNA-ul nu a mai oferit nicio informaţie legată de audierea bossului de la UCM Reşiţa şi despre ancheta în care este acesta implicat. Despre problemele lui Adrian Chebuţiu nu îndrăzneşte să ofere amănunte nici reprezentanţii companiei. Surse apropiate anchetatorilor susţin însă că Adrian Chebuţiu ar fi părăsit de ieri sediul DNA, pe numele lui existând doar un mandat de aducere pentru audieri, nu şi ordonanţă de reţinere pentru 24 de ore. Mai mult decât atât, se vehiculează ideea conform căreia ar fi fost audiat şi Adrian Preda, directorul executiv al UCMR, şi că declaraţiile celor doi sunt contradictorii, astfel încât, procurorilor le este destul de greu să stabilească vinovăţia fiecăruia şi să formuleze capete de acuzare.

IERI, ora 17.00

Directorul executiv al Clubului Sportiv UCM Reşiţa, Ion Zamfirescu, omul de încredere a lui Adrian Chebuţiu, a comentat şi el evenimetele din ultimele două zile. "Nu cred că problemele domnului Chebuţiu vin de la UCMR", s-a rezumat la a spune Zamfirescu.

Ora 12.15

Dan Obădău, vicepreşedinte în Consiliul de Administraţie al UCMR, este prima persoană din cadrul companiei care a acceptat să vorbească despre audierea lui Adrian Chebuţiu de către DNA. “Am aflat şi eu cu stupoare dar habar nu am despre ce este vorba. La nivelul meu, nu am fost băgaţi în tot felul de treburi din astea. Habar nu am despre ce e vorba”, a spus Obădău, care a confirmat şi faptul că angajaţii de pe platforma Mociur şi-au primit salariile.


    Întrebat cum vede viitorul UCMR-ului, acesta a precizat: “Compania se îndreaptă pe un teren care este de viitor, şi anume, contrucţia de utilaj hidroenergetic. România nu are exploatat nici jumătate din potenţial. Uzina asta are de lucru. Eu cunosc planurile celor de la Hidroelectrica şi ştiu că vor să umple Mureşul, Someşul şi alte râuri din ţară de hidrocentrale, astfel că noi am avea de lucru până n-am mai putea. Compania este bine calată pe un segment economic foarte sănătos”.

Adrian Chebuţiu


Obădău a avut un punct de vedere şi legat de înstrăinarea suspectă a mai multor proprietăţi ale UCMR. “Debarcaderul de la Văliug a fost vândut, nouă ne-a părut foarte rău că s-a întâmplat asta, pentru că era un loc de agreement foarte plăcut, era o amintire foarte plăcută. A fost hotărârea acţionarului sau cui o fi fost, noi suntem doar nişte slugi aici, plătite să ne vedem de treabă”, a afirmat Obădău.


Ora 11.30

Ancheta continuă şi la această oră!

"În urma descinderilor de la Timişoara şi Reşiţa, o persoană a fost adusă la Bucureşti pentru continuarea audierilor. Nu putem divulga identitatea sa pentru a nu periclita ancheta, care încă este în curs. Până la această oră nu au fost formulate acuzaţii", a explicat Livia Săplăcan, purtătoarea de cuvânt a Direcţiei Naţionale Anticorupţie.

Ora 11.05

Surse apropiate anchetei susţin că Adrian Chebuţiu ar fi anchetat pentru o fraudă de 60 de milioane euro, constând în rambursări ilegale de TVA şi alte infracţiuni economice.

Andrian Chebuţiu

Ora 10.15

Echipa de handbal a UCMR află astăzi cu cine va juca în optimile de finală ale Cupei Cupelor. Antrenorul Gligore Czari nu ştia nimic despre problemele pe care le are Adrian Chebuţiu cu DNA-ul. "Acum aflu de la dumneavoastră. Aşteptăm să vedem despre ce e vorba", a spus Czari.

Ora 10.05

Gheorghe Despa, preşedintele Sindicatului Liber Independent din cadrul UCM Reşiţa, habar nu a avut despre evenimentele de aseară, care s-au încheiat cu audierea lui Adrian Chebuţiu de către procurorii DNA Bucureşti. "Deocandată sunt numai zvonuri şi nu comentez. Astăzi e zi de plată la UCMR, dar e prematur să spun dacă oamenii îşi vor primi sau nu salariile. Deobicei pe la ora 12 aflăm de la Trezorerie dacă intră sau nu banii", a declarat Despa.

Ora 9.10

Nimeni din conducerea UCM Group şi nici măcar purtătorul de cuvânt al UCMR, Sergiu Taban, nu pot fi contactaţi pentru a oferi detalii despre descinderile procurorilor DNA şi audierea preşedintelui-director Adrian Chebuţiu. 

Ora 8.55

Adrian Chebuţiu

Parcarea din faţa direcţiunii companiei UCM Group este pustie la această oră. Angajaţii sunt îngrijoraţi deoarece astăzi este zi de leafă şi nu ştiu dacă îşi vor cine să le plătească salariile. Adrian Chebuţiu a fost ridicat aseară din Timişoara şi condus la sediul DNA sdin Bucureşti unde a fost audiat. Înainte de a intra la audieri, Chebuţiu a spus: "Nu ştiu pentru ce m-au adus!"

Ultimele informaţii care vin din interiorul UCMR legate de descinderile de ieri spun că Adrian Chebuţiu ar fi fost ridicat de procurorii DNA chiar din vila sa din cartierul timişorean Giroc. Asta, nu înainte de o percheziţie la sânge. DNA-ul a refuzat să ofere până acum vreun fel de informaţii, dar alături de Chebuţiu se spune că ar mai fi fost reţinut pentru 24 de ore şi un alt om de afaceri.

UCM Reşiţa a marcat ieri împlinirea a doi ani de zile de la fabricarea primei biciclete de către VeloCity.

Câteva ore mai târziu însă, birourile companiei au fost scotocite, spun surse din interior, de procurori de la Direcţia Naţională Anticorupţie. Mai mult decât atât, biroul directorului executiv, Adrian Preda, se pare că a fost sigilat şi nimeni nu mai are voie să mişte vreo hârtie.
 


Adrian Preda, directorul executiv al UCMR Reşiţa

Biroul directorului executiv, Adrian Preda, ar fi fost sigilat

Contactat telefonic, purtătorul de cuvânt al UCMR, Sergiu Taban, nici nu a infirmat, nici nu a confirmat controalele din interiorul companiei. Taban a spus că nu ştie absolut nimic. Zvonul a început însă să circule în rândurile angajaţilor, care se tem că nu-şi vor mai lua salariile, mâine fiind zi de leafă.

În prezent, UCM Reşiţa are un număr aproximativ de 2.500 de angajaţi. La 23 decembrie 2003 a fost semnat contractul prin care Autoritatea pentru Privatizare şi Administrarea Participaţiunilor Statului (APAPS) a vândut pachetul de acţiuni pe care îl deţinea la societatea UCM Reşiţa unui consorţiu format din societatea INET AG Elveţia şi Asociaţia Salariaţilor UCM Reşiţa. Structura acţionariatului se prezintă astfel: INET AG - 96,388 %, Asociaţia Salariaţilor UCM Reşiţa - 0,702 % şi acţionari persoane juridice şi fizice - 2,910 %.

Rămâi pe resita.adevarul.ro pentru a afla noi detalii!

Reşiţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite