Etapa a doua de vaccinare, blocată la Reşiţa. Singurul centru din oraş a făcut programări doar o zi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Reşiţa este singurul oraş reşedinţă de judeţ care, până ieri, nu avea un centru de vaccinare pentru persoanele din cea de-a doua etapă.

Chiar şi centrul deschis ieri, la sala de sport a Liceului "Sabin Păuţa", nu mai face înscrieri, din lipsă de vaccinuri. Programările nu s-a făcut pe platforma naţională, pentru că centrul de la Reşiţa nu apărea pe această platformă, iar Primăria Reşiţa a pus la dispoziţia celor doresc să se vaccineze un număr de telefon, pentru înscriere.

"Municipiul Reşiţa este pregătit pentru demararea acestui proces încă de la începutul săptămânii trecute, când sala de sport de la Sabin Pauţa a fost amenajată şi dotată cu cele solicitate de ministerul sănătăţii şi DSP.

Explicaţia pentru situaţia aberantă în care la Reşiţa nu s-a vaccinat, oamenii fiind nevoiţi să se deplaseze în alte localităţi este simplă: Spitalul Judeţean din Reşiţa A REFUZAT să-şi asume o locaţie pentru faza a doua a vaccinării, TOATE celelalte spitale din judeţ asumându-şi vaccinarea în etapa a doua în acelaşi loc în care s-a realizat faza întâi.

Îmi cer scuze reşiţenilor pentru acest inconvenient, chiar dacă cei care l-au creat se află în altă parte. Sunt convins ca vom trece cu bine şi această etapă şi sper să ne întoarcem la viaţa de dinainte de pandemie, cât mai curând!", arată Ioan Popa, primarul Reşiţei.

Purtătorul de cuvânt la Spitalului Judeţean Reşiţa ne-a comunicat însă că instituţia nu şi-a asumat deschiderea unui punct de vaccinare, pentru etapa a doua, pentru că ar fi pus în pericol bolnavii internaţi în spital.

"Noi am avut un centru provizoriu pentru cadrele medicale, persoanele prinse în prima etapă, undeva la etajul trei. Mâine începe rapelul. Era un centru provizoriu şi autorizarea s-a primit pentru centru provizoriu. Accesul e limitat în spital, fluxul populaţiei ar fi fost mult prea mare, punând în pericol funcţionarea unităţii, care deserveşte întreaga comunitate", a spus Roxana Bălan, purtătoarea de cuvânt, care a mai precizat că de mâine ar trebui să înceapă rapelul la personalul medical.

Directorul DSP Dan Miloş spune că la Reşiţa se vaccinează în limita celor 270 de doze primite. "Se fac vaccinări cu dozele venite ieri, după care se vor mai face vaccinări când vom primi doze. Oamenii au intrat într-o stare de alertă pentru că nu au putut să se programeze decât în luna martie, dar asta e la nivel naţional, nu doar la noi", spune Miloş.

Marţi, 26 ianuarie, în jurul prânzului, Primăria Reşiţa a încetat să mai facă înscrieri pentru vaccinare pentru că toate cele 270 de doze au fost deja programate.

Vă mai recomandăm:

România va atinge ţinta de vaccinare în 2022, dacă se menţine ritmul actual

Acuzaţii de vaccinare anti-COVID pe pile în Ilfov şi Timiş

ReşiţaPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite