Casierie Enel, transformată în centru de vaccinare. Primar: L-au predat la cheie, noi am venit cu logistica
0Primul spaţiu privat din judeţul Călăraşi, devenit centru de vaccinare, a fost dat în folosinţă gratuită autorităţilor locale de către compania Enel. Clădirea în care funcţiona un centru pentru plata facturilor este acum loc de imunizare împotriva COVID-19.
„Am semnat contractul de comodat cu E-Distribuţie Dobrogea SA, în baza căruia Primăria municipiului Călăraşi va avea drept de folosinţă gratuită asupra spaţiului, în suprafaţă de 145 mp, situat în str. Speranţei nr. 4, reprezentând casieria ENEL, cu scopul de a-l utiliza pentru desfăşurarea activităţilor specifice de centru de vaccinare, în cadrul Campaniei Naţionale de Vaccinare împotriva Covid-19.
Dumnealor s-au ocupat de igienizare, l-au predat la cheie, iar noi am venit cu logistica necesară pentru ca acest centru să funcţioneze în bune condiţii. Centrul şi-a început deja activitatea, în prima zi fiind programate pentru vaccinare 12 persoane. În următoarele zile, din câte am înţeles, vor fi planificate câte 60 persoane”, a explicat Marius Dulce, primarul municipiului Călăraşi.
”Companiile E-Distribuţie, parte a Grupului Enel, continuă să fie un partener în lupta împotriva Sars-CoV-2 şi se alătură campaniei naţionale de imunizare prin punerea la dispoziţia autorităţilor locale şi sanitare a unor spaţii care vor fi folosite drept centre de vaccinare.
Centrul E-Distribuţie Dobrogea din Călăraşi este primul spaţiu privat din judeţ transformat în centru de vaccinare, dotat cu toată infrastructura necesară imunizării populaţiei. Acesta a fost complet reamenajat tocmai pentru a răspunde exigenţelor sanitare impuse de regulile în vigoare”, arată compania.
Imobilul, pus la dispoziţie gratuit de către compania Enel FOTO Facebook/PMC
Sediul E-Distribuţie Dobrogea pus la dispoziţia autorităţilor locale şi sanitare este dotat cu frigidere, mobilier şi centrală termică noi şi acces la internet. Instalaţiile sanitare şi corpurile de iluminat sunt complet schimbate, la fel şi uşile de acces, pentru a putea crea circuite separate de intrare şi ieşire.
Clădirea a fost transformată în centru de vaccinare FOTO Facebook/PMC
“Companiile E-Distribuţie au fost parteneri în lupta cu Sars-CoV-2 încă de la declanşarea pandemiei, prin lucrări pro bono de racordare la reţeaua de energie electrică a unora dintre spitalele Covid-19 din ţară. Rămânem în lupta cu acest virus şi le punem la dispoziţie autorităţilor locale şi sanitare spaţii ale companiilor E-Distribuţie din ţară şi din Capitală, utilate conform solicitărilor acestora pentru a putea funcţiona ca centre de vaccinare. Susţinem până la capăt campania de imunizare a populaţiei pentru siguranţa şi sănătatea consumatorilor noştri, precum şi pentru reluarea activităţii sociale şi economice la parametri optimi, prin acest proiect de sustenabilitate”, a declarat Gino Celentano, director general al E-Distribuţie Muntenia, Banat şi Dobrogea.
Primarul Călăraşiului, Marius Dulce, la semnarea contractului de comodat FOTO Facebook/PMC
Activitatea medicală este asigurată de doi medici, patru asistente şi registratori, care lucrează în două ture. Capacitatea maximă este de 60 de persoane care se pot vaccina în fiecare zi. Toţi pacienţii vor urma un circuit prestabilit ce presupune triaj la sosire, vaccinare şi supraveghere post-vaccinare. Conform Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă, până luni, 25 ianuarie, la centrul comunitar Enel au fost vaccinate 300 de persoane, din totalul de 4.538 imunizate de la debutul campaniei, la nivelul judeţului Călăraşi.
Vă mai recomandăm şi:
Invazia urşilor: cauze şi consecinţe periculoase. „Ursul nu aleargă în joacă. Atacă!” VIDEO
VIDEO Senatoarea Diana Şoşoacă a plecat din emisiunea Sinteza Zilei după un schimb de replici cu Mihai Gâdea