Cod portocaliu de ploi abundente până joi la prânz

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cod portocaliu de ploi pentru judeţul nostru
Cod portocaliu de ploi pentru judeţul nostru

Meteorologii avertizează că, până joi la prânz, cinci judeţe din ţară, printre care şi Caraş-Severinul, se află sub cod portocaliu de ploi şi alte cinci sub cod galben de vânt puternic.

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis joi dimineaţă două avertizări de scurtă durată: un cod portocaliu de ploi abundente pentru cinci judeţe din ţară şi unul galben de vânt puternic, valabil în alte cinci judeţe: codul portocaliu este valabil până la ora 11.00 în cea mai mare parte a judeţelor Mehedinţi, Gorj, jumătatea nordică a judeţului Dolj, local în judeţul Vâlceaşi în extremitatea estică a judeţului Caraş-Severin. Aici „se vor semnala ploi abundente, iar în intervalul atenţionat va continua să plouă şi se vor înregistra cantităţi de apă în jur de 15 - 20l/mp, în zonă acumulându-se până la ora 08 cantităţi de apă în jur de 50 l/mp”, avertizează meteorologii. 

În plus, ploile vor fi asociate cu intensificări temporare ale vântului de peste 50-60 km/h, mai spun aceştia.

Cod galben de ploi până la ora 20.00

În plus, este încă valabilă, până joi seară, avertizarea de cod galben de ploi şi ninsori emisă, miercuri dimineaţă, pentru şase judeţe din sud-vestul ţării, carea intrat în vigoare miercuri seară. 

Astfel, potrivit ANM, În intervalul 16 aprilie, ora 18.00 – 17 aprilie, ora 20.00 va ploua în cea mai mare parte a ţării. În Oltenia şi în sudul Banatului, cantităţile de apă vor depăşi local 25-30 de litri pe metru pătrat şi izolat 50 de litri pe metru pătrat.Vântul va avea intensificări cu viteze de 50-60 de kilometri pe oră. 

Vreme schimbătoare de Paşte

În următoarele două săptămâni (14 – 27 aprilie), vremea va continua să oscileze între zile însorite şi zile mohorâte. Specialiştii au anunţat că în această săptămână vom avea parte de temperaturi mai reci, însă începând cu 18-19 aprilie vremea se va mai încălzi.


Pe aceeaşi temă:

METEO Cod galben de ploi şi ninsori, emis pentru şase judeţe din ţară. Pe Autostrada Soarelui se circulă greu din cauza ceţii

METEO Cod galben de ploi şi ninsori, emis pentru şase judeţe din ţară. Pe Autostrada Soarelui se circulă greu din cauza ceţii

METEO Specialiştii au emis o nouă informare de vreme rea, valabilă de marţi până joi

O nouă informare de vreme rea a fost emisă luni de meteorologi. Specialiştii anunţă că de marţi până joi va ploua în cea mai mare parte a ţării, iar la munte va ninge. Totodată, sunt aşteptate temperaturi mai mici decât cele normale în această perioadă.

METEO Vreme schimbătoare de Paşte

În următoarele două săptămâni (14 – 27 aprilie), vremea va continua să oscileze între zile însorite şi zile mohorâte. Specialiştii au anunţat că în această săptămână vom avea parte de temperaturi mai reci, însă începând cu 18-19 aprilie vremea se va mai încălzi.

METEO Vremea se mai răceşte în aprilie, iar în mai vom avea parte de ploi

În luna aprilie vom avea parte de temperaturi mai scăzute decât în martie. Specialiştii anunţă că luna mai va fi una mai ploioasă în cea mai mare parte a ţării. De asemenea, directorul executiv al Administraţiei Naţionale de Meteorologie (ANM) a precizat că în această vară, în unele zone, s-ar putea instala seceta.

Reşiţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite