METEO Vremea se mai răceşte în aprilie, iar în mai vom avea parte de ploi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În luna aprilie vom avea parte de temperaturi mai scăzute decât în martie. Specialiştii anunţă că luna mai va fi una mai ploioasă în cea mai mare parte a ţării. De asemenea, directorul executiv al Administraţiei Naţionale de Meteorologie (ANM) a precizat că în această vară, în unele zone, s-ar putea instala seceta.

În aceste zile, vremea este destul de caldă, fiind posibil ca în weekend temperaturile maxime să depăşească 22 şi chiar 24 de grade în sudul şi în vestul ţării. Acest lucru constituie o abatere faţă de norma climatologică a acestei perioade, de până la 10 grade, a explicat directorul executiv al Administraţiei Naţionale de Meteorologie, Florinela Georgescu, citată de Mediafax.

Ea a atras atenţia că această perioadă nu va dura mult, pentru că de duminică sunt aşteptate ploi în vestul, nordul şi centrul ţării, iar temperaturile vor înregistra o scădere în medie de şase-opt grade, ajungând la cele normale pentru această perioadă.

În aprilie se vor înregistra temperaturi apropiate de norma climatologică (maxime de 20-25 de grade), posibil mai coborâte în regiunile sudice, astfel că de Paşte nu sunt aşteptate temperaturi atât de ridicate ca în aceste zile. Florinela Georgescu a precizat că deocamdată nu există vreun semnal că se vor produce evenimente deosebite.

Din punct de vedere al precipitaţiilor, în luna aprilie se va înregistra un excedent în special în vestul şi centrul ţării.

Nici luna mai nu va aduce temperaturi foarte ridicate, acestea fiind de asemenea aproape de normal şi mai scăzute în nord şi centru.

În general, în luna mai se pot înregistra precipitaţii de 70 de litri pe metru pătrat, iar în acest an s-ar putea ca în unele zone să se acumuleze cantităţi de apă mai importante. Acestea ar trebui să se acumuleze într-un timp mai lung pentru a nu se înregistra inundaţii, a mai spus Florinela Georgescu.

Pe de altă parte, directorul executiv al ANM a atras atenţia că iarna a fost anormal de caldă şi lipsită de precipitaţii, iar o perioadă cu precipitaţii este binevenită.

În ceea ce priveşte perioada verii, primul semnal nu este foarte încurajator, întrucât se pare că nu vor fi foarte multe precipitaţii şi este posibilă instalarea secetei în diverse regiuni.

De asemenea, există posibilitatea unor perioade de vreme caniculară în unele zone ale ţării, de obicei fenomenul înregistrându-se în regiunile de câmpie din sudul şi vestul ţării, a mai spus Florinela Georgescu.

Citeşte mai multe ştiri pe aceeaşi temă:

Vremea până la sfârşitul lunii: temperaturi cu 12 grade mai mari decât cele normale ale perioadei

În această săptămână vom avea parte de temperaturi chiar şi cu 12 grade mai ridicate decât normalul perioadei. Până la sfârşitul lunii, însă, valorile termice se vor apropia de cele normale ale perioadei. Specialiştii anunţă că în 17 - 19 martie şi 24 - 27 martie cresc şansele de precipitaţii.

Cum va fi vremea în această primăvară. Prognoza meteo pe următoarele trei luni

Specialiştii au anunţat că în această primăvară vom avea parte de temperaturi normale, excepţie făcând zonele de sud şi sud-est unde va fi mai cald decât în mod normal. Cantităţile de precipitaţii vor fi sub media perioadei.

SocietatePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite