Banatul Montan, surprins în imagini splendide de toamnă. Invitaţie la drumeţie pe trasee de munte

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cascada Bigăr Sursa Banatul Montan
Cascada Bigăr Sursa Banatul Montan

„Niciodata toamna nu fu mai frumoasă / Sufletului nostru bucuros de moarte”. Versurile lui Tudor Arghezi se potrivesc mai bine ca oricând imaginilor surprinse în Banatul Montan.

Una dintre cele mai frumoase zone din ţară este dezvăluită în toată frumoseţea într-o galerie de imagini de toamnă realizată de tinerii de la Asociaţia Banatul Montan, care în aceste vremuri de restricţii sanitare vă invită la drumeţie.

Traselele din Munţii Banatului sunt desenate cu tonuri fine, delicate. Cascada Bigăr, Cheile Gârliştei, Cheile Caraşului, drumul de cale ferată care leagă Oraviţa de Anina, lacurile Gozna, Văliug şi Trei Ape şi chiar oraşul Reşiţa, merită admirate în acest anotimp.

"Unul dintre cele mai frumoase peisaje de toamna pe care l-am prins a fost pe Cheile Garlistei! Cheile Gârliştei, cu o lungime de 9 km(5-6 ore dus), sunt în Munţii Aninei, pe râul cu acelaşi nume, între oraşul Anina şi satul Gârlişte. Ele constituie o rezervaţie naturală a Parcului Naţional Semenic - Cheile Caraşului. 

Frumuseţea aparte a acestor chei este dată de peisajul natural fascinant şi sălbatic de pe porţiunea de 4 km de la Cotul Mare spre Gârlişte, unde pereţii din calcar se strâng, apa râului formează mici cascade zgomotoase şi răcoritoare, iar versanţii adăpostesc peste 100 de peşteri, dintre care Peştera cu Apă (400 m) este cea mai lungă din aceste chei. 

La ieşirea dinspre Gârlişte, cheile se termină cu 1 km înainte de sat, după ce se trece printr-o Arcadă şi un Tunel. Ieşirea din chei dinspre Anina este cu 3 km înainte de intrarea în oraş, după ce se trece pe sub viaductul Schlucht (60 m) al căii ferate Oraviţa - Anina", arată tinerii de la Asociaţia Banatul Montan.

VĂ RECOMANDĂM ŞI: 

„Chei spre Rai”. Ce atracţii unice în lume are Dâmbovicioara, prima comună din Argeş declarată staţiune turistică de interes naţional

Muntele supranumit castelul de apă al Banatului, loc pentru un weekend de vis. Colţul de rai, cu râuri, lacuri şi multă verdeaţă

Reşiţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite