VIDEO Şofer beat suprins conducând cu 175 de kilometri la oră. Care a fost reacţia când a fost luat la întrebări de jurnalişti

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un şofer din Râmnicu Vâlcea a fost prins vineri, 9 august, conducând cu 175 km/h pe drumul naţional DN7/ E81, pe Dealul Negru, în judeţul Argeş. La etilotest a ieşit 0,61 mg/l alcool pur în aerul expirat. Comportamentul său la spital a fost surprins de o echipă de reporteri locali.

GALERIE FOTO

DN 7 / E 81 este unul dintre cele mai tranzitate drumuri din România, legând Ardealul de sudul ţării. Este cunoscut ca una dintre cele mai periculoase rute din ţară, în special porţiunea de pe Valea Oltului şi în continuare spre Piteşti - pe Dealul Negru.

Vineri, pe ultima porţiune menţionată, poliţiştii argeşeni de la Rutieră au oprit în trafic, la Drăganu, un şofer care circula cu 175 km/h. 

Nu a oprit la semnalul poliţiştilor, iar poliţiştii au plecat în urmărirea vitezomanului. A fost oprit la Morăreşti - Argeş. Testat cu etilotestul rezultatul a fost de 0,61 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Din acest motiv, şoferul de 40 de ani, din Râmnicu Vâlcea, a fost dus la spital pentru recoltarea de probe biologice. Aici însă a fost extrem de deranjat de prezenţa unor jurnalişti de publicaţia online Sursa Ta.ro, care au filmat un dialog halucinant, pe care ulterior l-au postat pe YouTube. 

„De ce v-aţi urcat băut la volan?” l-au întrebat jurnaliştii, şoferul negând însă acest lucru: „N-am băut astăzi”, a replicat vâlceanul.

„De ce nu aţi oprit la semnalul poliţiştilor? Nu v-aţi dat seama că aveţi viteză aşa de mare?” au tot încercat să afle jurnaliştii, dar bărbatul a preferat să-i trateze cu spatele. „Ai vreo problemă cu mine?” se aude la un moment dat, în timp ce şoferul tot încerca să scape de reporteri, ieşind din spital.

Răspunsul dat la întrebarea „Aţi mai mers vreodată cu viteză aşa de mare?” este şocant: „Da”. Însă, când se insistă: „Dar de ce mergeţi cu viteză aşa de mare?”, deja scos din sărite de insistenţa reporterilor, bărbatul cere să fie lăsat în pace: „Nu, nu se putea întâmpla nici un accident. Vă rog frumos, gata, nu vreau să fiu filmat. Nu-mi dau acordul”.

Iar când este întrebat de ce nu a oprit la semnalele poliţiştilor susţine netulburat: „Nu am văzut”. „Păi, la viteza aceea nici nu aveaţi cum să vedeţi”, vine şi replica din partea jurnaliştilor.

Bărbatul riscă dosar penal şi va rămâne şi fără permisul de conducere. Cu o alcolemie de până la 0,40 mg/ litru alcool pur în aerul expirat ar fi fost sancţionat cu amendă de la 21 la 50 de puncte si suspendarea permisului pentru 6 luni. Doar că în cazul său este depăşită limita, motiv pentru care intră sub incidenţa sferei penale.

Potrivit art. 336 din Codul penal: „Conducerea pe drumurile publice a unui vehicul pentru care legea prevede obligativitatea deţinerii permisului de conducere de către o persoană care, la momentul prelevării mostrelor biologice, are o îmbibaţie alcoolică de peste 0,80 g/l alcool pur în sânge se pedepseşte cu închisoare de la unu la 5 ani sau cu amendă”.

Râmnicu VâlceaPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite