VIDEO Cinci plantaţii de canabis găsite la Vâlcea într-o singură zi. „Erau 668 de plante în diferite stadii de dezvoltare“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Poliţiştii din Vâlcea au efectuat 16 percheziţii domiciliare marţi, 13 august, într-un dosar care vizează destructurarea unei reţele de trafic de droguri de mare risc.

GALERE FOTO

Poliţiştii Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate Vâlcea, sub coordonarea unui procuror D.I.I.C.O.T - B.T. VÂLCEA, au efectuat 16 percheziţii domiciliare, pe raza judeţului Vâlcea. Acţiunea a urmărit destructurarea unei grupări infracţionale organizate specializate în trafic de droguri de risc.

Poliţiştii au descins la locuinţele mai multor persoane, cu vârste cuprinse între 17 şi 52 de ani, fiind puse în executare 16 mandate de aducere.

Anchetatorii îl bănuiesc pe un buzoian de 41 de ani că ar fi capul reţelei de traficanţi. El ar fi cel care a constituit un grup infracţional organizat, la care ar fi aderat mai multe persoane.

Astfel, ar fi pus bazele mai multor culturi de canabis, iar drogurile obţinute ar fi fost comercializate pe raza judeţului Vâlcea, potrivit comunicatului transmis de DIICOT Vâlcea.

„În urma percheziţiilor, au fost descoperite 5 plantaţii de canabis constituite cu peste 668 de plante în diferite stadii de dezvoltare”, precizează aceaşi sursă. 

În plus, au fost confiscate mai multe bunuri, substanţe şi bani: 1,5 kg de canabis, 23 de comprimate ce par a fi ecstasy, 0,5 g praf alb, 2 ţigarete confecţionate artizanal, 7 grindere, recipiente cu urme de fragmente vegetale, 400 de euro şi 4.480 de lei, autoturisme şi alte bunuri. La acestea se adaugă 39 de telefoane mobile şi 18 cartele S.I.M., 5 laptop-uri, 3 stick-uri de memorie, 2 carduri S.D., 4 chei auto., 4 ceasuri, documente şi înscrisuri.

Anchetatorii au descoperit că. începând cu luna mai 2019, pe raza judeţului Vâlcea a fost constituit un grup infracţional organizat format din 14 suspecţi, al cărui unic scop a fost obţinerea unor cantităţi importante de droguri de risc.

Pe lângă capul reţelei din Buzău, mai există un lider, despre care anchetatorii au dovezi că a racolat prin intermediari patru persoane care au acceptat ca, începând cu luna iunie 2019, să înfiinţeze culturi de cannabis, constând în 150-200 plante, la imobilele deţinute în Vâlcea, contra unui câştig rapid. 

Imobilele erau situate în zone izolate şi greu accesibile, pentru a evita depistarea activităţii ilicite desfăşurate. 

Membrii lucrării se ocupau de creşterea şi îngrijirea plantelor, supravegheaţi de lideri care se ocupau şi de vânzarea drogurilor.  

Cantitatea de cannabis rezultată „este de cel puţin 60 kilograme şi urma să fie comercializată de către liderii grupării la o valoare de piaţă de minim 500.000 euro”, au mai precizat anchetatorii. 

Suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcţia Operaţiuni Speciale şi Biroul Tehnic şi Criminalistic din cadrul D.I.I.C.O.T. S-a primit sprijin din partea ofiţerilor de poliţie judiciară de la BCCO Piteşti, Alba – Iulia şi SCCO Sibiu, Serviciul Criminalistic al IPJ Vâlcea şi Serviciul de Operaţiuni Speciale Vâlcea. La activităţi au mai participat şi jandarmi din cadrul Brigăzii Mobile de Intervenţie „Fraţii Buzeşti Craiova”. 

Râmnicu VâlceaPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite