UPDATE 54 de poliţişti şi jandarmi din Vâlcea, suspectaţi de COVID-19, după ce au patrulat de Paşte alături de colegi confirmaţi din Dolj

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Testele pentru SARS - CoV2 ale celor 54 de poliţişti şi jandarmi din Vâlcea sunt în lucru la „Matei Balş” în Bucureşti Foto Adevărul
Testele pentru SARS - CoV2 ale celor 54 de poliţişti şi jandarmi din Vâlcea sunt în lucru la „Matei Balş” în Bucureşti Foto Adevărul

Situaţie fără precedent în judeţul Vâlcea, după ce 54 de poliţişti şi jandarmi au fost obligaţi să se izoleze la domiciliu împreună cu familiile.

Update, ora 11.42 Din cei 54 de angajaţi ai MAI din Vâlcea obligaţi să se autoizoleze la domiciliu împreună cu familiile, după ce au intrat în contact cu jandarmii confirmaţi cu SARS - CoV 2 de la Craiova, 53 sunt poliţişti, iar unul jandarm.

Au şi venit rezultate parţiale la testările făcute joi, 30 aprilie. În cazul a 33 de poliţişti arondaţi Poliţiei Călimăneşti - adică din staţiune şi zona montană de nord a judeţului Vâlcea - rezultatul la prima testare a ieşit negativ. Cu toate acestea, vor rămâne în continuare în izolare.

Mai trebuie să vină rezultatul pentru restul de 20 de poliţişti din zona de sud a judeţului şi a jandarmului din Horezu. 

- ŞTIREA INIŢIALĂ -

Joi, 30 aprilie, toţi angajaţii Ministerului Afacerilor de Interne suspectaţi de noul coronavirus au fost testaţi, potrivit unei informări transmise de Centrul Judeţean de Coordonare şi Conducere a Intervenţiei.  

Cei 54 de poliţişti şi jandarmi care au intrat în contact cu cei 28 de jandarmi de la Unitatea Mobilă din Craiova - Dolj depistaţi pozitiv la SARS - CoV2. Împreună, aceştia au patrulat în diverse misiuni, de sărbătorile pascale. 

Despre poliţişti se ştie că provin de la posturile comunale şi Poliţia Călimăneşti, iar despre jandarmi nu se ştie deocamdată decât de Horezu.

28 de jandarmi doljeni confirmaţi

Jandarmii doljeni depistaţi cu noul coronavirus sunt internaţi în cadrul Spitalului de Boli Infecţioase Victor Babeş din Craiova. Restul detaşamentului care numără în total 74 de persoane a intrat în izolare la domiciliu. 

Situaţia de la Vâlcea se repetă şi în Olt şi Gorj unde angajaţi MAI au intrat şi ei în contact cu jandarmii doljeni. Din cei 10 jandarmi gorjeni, deja unul a fost confirmat pozitiv. La Olt, 14 poliţişti sunt şi ei în izolare la domiciliu.

Alături de toţi aceştia au intrat în izolare sute de persoane - contacţi direcţi - mare parte reprezentând familiile poliţiştilor şi jandarmilor suspectaţi sau confirmaţi.  

O persoană reconfirmată cu SARS - CoV2 după ce fusese declarată vindecată

În Vâlcea, de la începutul pandemiei de coronavirus, 22 de persoane au fost confirmate având SARS - CoV2. Două dintre acestea au decedat, între timp, iar opt provin din unităţile medicale din judeţ: un medic de la Secţia Boli Infecţioase, două asistente - una de la Ambulanţă şi alta de la Secţia ORL a Spitalului Judeţean, două infirmiere, tot de la ORL, doi ambulanţieri şi o femeie de serviciu. 

Potrivit ultimei informări a Centrului Judeţean de Coordonare şi Conducere a Intervenţiei, de joi seara, 30 aprilie, din cele 22 de persoane, doar 14 mai sunt la ora aceasta internate în spital, din care una singură în alt judeţ. Restul se află în Secţia Boli Infecţioase a Spitalului Judeţean de Urgenţă din Râmnicu Vâlcea. Opt dintre pacienţi sunt asimptomatici, iar restul prezintă simptome medii şi uşoare.

Numărul testelor de COVID 19, cu tot cu ale celor 54 de angajaţi MAI, se ridică la 1670.

Raportarea din Vâlcea este diferită de cea a Ministerului Sănătăţii potrivit căruia judeţul ar avea 26 de persoane infectate cu COVID 19 şi nu 22, din cauza unei probleme tehnice susţin autorităţile vâlcene.

Interesant este faptul că una dintre cele 13 persoane internate în acest moment la Vâlcea a fost reconfirmată cu SARS - Cov2, deşi în urmă cu mai bine de două săptămâni a fost declarată vindecată şi externată. 

Este vorba despre o femeie de 33 de ani care a stat o lună de zile în spital la „Matei Balş” în Bucureşti. După două săptămâni de la întoarcerea acasă, al treilea test i-a ieşit pozitiv, în contextul în care nu ieşise din casă, iar celelalte teste au fost negative. Femeia s-a arătat nemulţumită că nu poate rămâne în izolare acasă, având în vedere că nu prezintă nici un simptom.  

Râmnicu Vâlcea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite