Tragedie la o firmă de panouri fotovoltaice. Un bărbat a murit strivit sub niște paleți

0
Publicat:

Accidentul s-a produs marți dimineața, 8 noiembrie, în cadrul unei societăți comerciale din Râmnicu Vâlcea. Victima supraveghea manipularea a doi paleți cu ajutorul unui motostivuitor.

Panouri fotovoltaice pentru producerea de energie electrică și termică
Panouri solare Foto Administrația Fondului de Mediu

O persoană a fost strivită de greutatea unor paleți cu panouri fotovoltaice, în apropierea Ștrandului cu apă sărată din Râmnicu Vâlcea. S-a aflat că în timp ce paleții erau manipulați cu ajutorul unui motostivuitor, marfa a intrat în balans și a căzut peste victima care supraveghea procesul. La sosirea echipajului SMURD, angajatul fusese deja scos de sub paleți, de către ceilalți muncitori ai societății.

Când salvatorii profesioniști au ajuns la fața locului, victima era în stop cardio-respirator. În ciuda manevrelor de resuscitare, din păcate, nu a putut fi salvată.

La data de 8 noiembrie, în jurul orei 08:08, Poliția Municipiului Râmnicu Vâlcea a fost sesizată prin apel 112 cu privire la faptul că un angajat al unei societăți comerciale, în vârstă de 62 ani, în timp ce afla în apropierea unui palet încărcat cu marfă, a fost prins sub acesta. La față locului s-a deplasat și un echipaj medical, care i-a aplicat manevrele de resuscitare, însă acesta  a decedat”, a precizat purtătoarea de cuvânt a Poliției Județene Vâlcea, Georgiana Țîrcu.

Inspectoratul pentru Situații de Urgență (ISU) Vâlcea a trimis la intervenție un echipaj de descarcerare, o autospecială pentru stingere cu apă și spumă (ASAS), un echipaj SMURD, cu 10 subofițeri de la Gărzi de Intervenție Râmnicu Vâlcea și un echipaj al Serviciului Județean de Ambulanță (SAJ).

Pentru că există suspiciuni plauzibile că este vorba despre un accident de muncă, la fața locului s-au deplasat și inspectorii din cadrul Inspectoratului Teritorial de Muncă Vâlcea pentru a ancheta cum a avut loc incidentul.

Din informațiile furnizate de către autorități, mai reiese și că în acest caz a fost întocmit un dosar penal, urmând a se efectua cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de ucidere din culpă,  neluarea măsurilor legale de securitate și sănătate în muncă și nerespectarea măsurilor legale de securitate și sănătate în muncă.

Râmnicu Vâlcea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite