Traficul pe Valea Oltului, blocat din nou în urma unui carambol, cu nouă victime, la graniţa dintre Vâlcea şi Sibiu VIDEO

0
0
Accident pe Valea Oltului DN7-E81 la graniţa dintre Vâlcea şi Sibiu - patru maşini implicate o victimă încarcerată Foto colaj Adrian Raul
Accident pe Valea Oltului DN7-E81 la graniţa dintre Vâlcea şi Sibiu - patru maşini implicate o victimă încarcerată Foto colaj Adrian Raul

Accidentul rutier s-a produs duminică, după orele prânzului, 1 august, pe DN 7 / E 81 la Câineni. Potrivit martorilor patru maşini sunt implicate în incident.

Update, ora 16:00 Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Judeţean de Poliţie Sibiu, Elena Werner, a anunţat  că traficul pe Valea Oltului, la graniţa dintre judeţele Vâlcea şi Sibiu, a fost deblocat parţial. 

În urma carambolului cu patru maşini şi nouă victime, din zona Lazaret, circulaţia a fost reluată alternativ, după două ore şi jumătate de blocaj.  

GALERIE FOTO CU IMAGINI DE LA ACCIDENTUL DE PE VALEA OLTULUI DE LA GRANIŢA DINTRE VÂLCEA ŞI SIBIU SOLDAT CU 9 VICTIME

Update, ora 15:30 Din ultimele informaţii furnizate de ISU Vâlcea reiese că toate cele nouă victime au fost preluate de echipajele de intervenţie în stare conştientă după ce li s-au acordat primele îngrijiri medicale la faţa locului. Dintre acestea, patru au fost încadrate la codul verde de intervenţie, trei la codul galben şi două la codul roşu - cele mai grave. Patru pacienţi au fost preluaţi şi transportaţi către Unitatea de Primiri Urgenţe Sibiu cu autospeciala pentru transport persoane şi victime multiple (două cod verde şi două cod galben); o victimă încadrată la cod verde a refuzat transportul; o victimă de cod roşu a fost preluată de un echipaj SMURD C pentru a fi transportată la UPU Sibiu; o alta tot de cod roşu - preluată de elicopterul SMURD Craiova, iar alte două victime - una de cod galben şi alta de cod verde au fost preluate de echipajele SMURD Brezoi şi SAJ Vâlcea.

Update, ora 15:00 Potrivit ultimului bilanţ de la faţa locului, nouă persoane au avut de suferit în urma accidentului de pe Valea Oltului, de la graniţa judeţului Vâlcea şi Sibiu. Pentru două dintre acestea a fost declanşat Codul Roşu de intervenţie. Una dintre ele va fi transportată cu elicopterul SMURD.

ISU Vâlcea a transmis: „La această oră, pompierii militari vâlceni asigură măsuri de apărare împotriva incendiilor. Echipajul SMURD a acordat prin ajutor calificat, monitorizat şi transportat, la CPU Brezoi, o victimă. La faţa locului va sosi elicopterul SMURD de la Craiova pentru preluarea unei victime accidentate grav”.

În urma accidentului de la Lazaret, echipajul de descarcerare a extras un bărbat de aproximativ 30 ani, în stare de inconştienţă, căruia i se aplică manevrele de resuscitare.

Alte patru victime vor fi transportate la UPU Sibiu cu diverse traumatisme 

VIDEO

Update, ora 14:26 Reprezentanţii Poliţiei Sibiu au adăugat că accidentul a avut loc la km 240+400 m al DN 7, „în zona limitei cu judeţul Vâlcea”.

„Mai multe persoane primesc îngrijiri medicale la faţa locului. Poliţiştii rutieri desfăşoară cercetări în vederea stabilirii cauzei producerii accidentului”, a mai precizat aceeaşi sursă menţionând că traficul este blocat total în continuare.

Din imaginile postate pe reţelele de socializare, nu pare să fi fost un carambol ci mai degrabă par două coliziuni separate. Între maşinile implicate se observă o distanţă de câţiva zeci de metri, coliziuni produse pe ambele sensuri de mers.

Poliţia Sibiu a precizat însă că a fost vorba despre un carambol: „Din primele cercetări rezultă că şoferul unui autoturism condus spre Vâlcea a pătruns pe contrasens, unde a intrat în coliziune cu un turism condus din sens opus, pe care l-a proiectat în alt turism condus pe aceeaşi direcţie, după care a ricoşat în alt autoturism, condus tot spre Sibiu”.

Victima încarcerată este un bărbat de 54 de ani din judeţul Vâlcea.  

- ŞTIREA INIŢIALĂ -

Primele informaţii despre evenimentul rutier au apărut pe reţelele de socializare.  

O jumătate de oră mai târziu, de la producerea accidentului, reprezentanţii ISU Vâlcea au precizat că acesta s-a petrecut pe raza judeţului Sibiu, motiv pentru care la faţa locului au intervenit forţe din ambele judeţe, dar şi că o victimă este încarcerată. 

„Accident rutier după  localitatea Câineni, în judeţul Sibiu. Sunt anunţate patru autovehicule implicate, nu se cunoaşte numărul de victime. Apelanta spune că este o singură persoană care nu poate fi scoasă din autoturism. Pompierii militari vâlceni  se deplasează cu o ambulanţă SMURD şi o autospecială de stingere cu modul de descarcerare, iar  SAJ  Vâlcea cu două ambulanţe. De la Sibiu a fost trimis la intervenţie un echipaj pentru descarcerare, o autospecială de stingere cu modul de descarcerare, un  ATPV mobil şi terapie intensivă”, a precizat ISU Vâlcea.

Poliţia Vâlcea a menţionat că potrivit Centrului INFOTRAFIC al Inspectoratului General al Poliţiei Române accidentul s-a produs în zona localităţii Râul Vadului (Câineni), la limita dintre judeţele Vâlcea şi Sibiu, dar şi că traficul rutier este oprit pe ambele sensuri. Se estimează că circulaţia va fi reluată în aproximativ 30 - 45 de minute.

Vă mai recomandăm şi: 

UPDATE Accident rutier pe Valea Oltului, cu trafic blocat total. Un copil de 4 ani, printre victime FOTO

Expoziţia unică din oraşul subteran de la Ocnele Mari, cu mărturiile ororilor Securităţii FOTO VIDEO

Râmnicu Vâlcea


Ultimele știri
Cele mai citite