Toţi angajaţii Oltchim vor primi până mâine salariul pe luna aprilie

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Salariaţii combinatului chimic Oltchim vor primi până mâine 90 % din salariul aferent lunii aprilie. AJOFM Vâlcea a virat deja cinci milioane lei în conturile celor 14 bănci la care au carduri angajaţii.

"Astăzi au fost trimise ordinele de plată către Trezoreria Râmnicu Vâlcea. Cei 3 300 de salariaţi din Vâlcea şi Argeş îşi vor primi creanţele aferente lunii aprilie în proporţie de 90 %. Este vorba de peste cinci milioane lei din fondul de garantare al Agenţiei. Facem eforturi să acordăm şi diferenţa de 500 000 lei până la începutul lunii iunie.”, a declarat Gabriel Albinaru, purtător de cuvânt AJOFM Vâlcea.

În total, suma alocată din fondul de garantare al AJOFM Vâlcea pentru plata creanţelor salariale la Oltchim este de 16.603.810 lei. În aprilie, Agenţia a mai virat 11 milioane lei pentru plata drepturilor salariale restante aferente lunilor decembrie 2012 şi martie  2013. Angajaţii combinatului mai au de primit avansul pentru luna ianuarie, care a intrat la masa credală.
Până astăzi, AJOFM Valcea nu a primit nicio notificare din partea societăţii comerciale Oltchim cu privire la disponibilizări colective. Conform legii, angajatorul aflat în procedură de insolvenţă este obligat să înştiinţeze Agenţia cu 15 zile lucratoare înainte de a face concedieri.

Râmnicu Vâlcea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite