Stradă de un milion de lei pentru un Centru Comercial

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Primăria oraşului lărgeşte drumul de la Fabrica de Aţă în beneficiul unui viitor hipermarket.Consilierii locali au aprobat finanţarea şi proiectul acestor lucrări. Se doreşte lărgirea drumurilor de acces în zona pasarelei Râureni.

Edilii din Râmnicu Vâlcea au de gând să costruiască un drum de acces spre un viitor Centru Comercial pe banii din bugetul local. Consilierii Locali au aprobat proiectul înaintat de către primăria oraşului, acesta presupunând o investiţie de 1,3 milioane de lei pentru lărgirea drumurilor de acces în punctul Fabrica de Aţă. Potrivit proiectului ce a primit undă verde din partea aleşilor locali, scopul principal al investiţiei este construirea unui centru comercial ce va conţine un Hipermarket, Galerii Comerciale, cinematograf, bricolaj, restaurant, spaţii pentru birouri şi locuri de parcare subrerană. Acelaşi proiect arată că lărgirea şi modernizarea străzii de acces este necesară deoarece traficul general de noua investiţie va fi de aproximativ 2000 - 2500 de autoturisme pe zi. Proiectanţii au propus amenjarea unor bretele denivelate de acces pe rampa podului existent pentru facilitarea accesului la direcţia Drăgăşani dar şi un trotuar care să permită accesul pietonilor în zonă. Edilii susţin că finanţarea acestui obiectiv de infrastructură face parte din iniţiativa locală menită să încurajeze investiţiile private în Râmnicu Vâlcea. Primarul Romeo Rădulescu susţine că astfel de iniţiative trebuie sprijinite de către autorităţile locale mai ales că acestea aduc locuri de muncă pentru râmniceni.


Noi investiţii în industrie şi turism


Din punctul de vedere al edililor, investiţiile private au ajuns să fie o prioritate pentru dezvoltarea economică a municipiului. „Noi dorim să asigurăm un mediu atractiv, ca o condiţie esenţială a realizării acestor investiţii. Pe lângă lucrările de infrastrucură din zona Troianu avem în vedere şi extinderea parcului Industrial Sud", explică primarul din Râmnicu Vâlcea. Primăria a concesionat prin licitaţie publică încă două parcele de teren în cel mai nou parc industrial al oraşului. „Conform caietului de sarcini, cele două firme care au concesionat terenurile vor angaja 100 de persoane din Râmnicu Vâlcea", explică primarul. Concesionarea terenurilor continuă, edilii având de gând să ocupe toate spaţiile disponibile în acest parc industrial. „Noi, ca municipalitate, suntem deschişi investiţiilor private ce genereazălocuri de muncă. Râmnicul se poate dezvolta foarte mult dacă vom începe şi investiţii în zona serviciilor în turism. Oraşul poate deveni o destinaţie turistică", explică primarul din Râmnicu Vâlcea. Acesta spune că intenşionează să spijine iniţiative şi parteneriatele care să aducă venituri şi să creeze locuri de muncă în zona turismului.

Râmnicu Vâlcea



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite