România, a doua ţară din lume cu sistem de apelare pentru atacuri cibernetice. Peste 500 de incidente informatice raportate la 1911, în trei luni

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Prezent la un eveniment dedicat securităţii cibernetice la Râmnicu Vâlcea, ministrul Comuncaţiilor şi Societăţii Informaţionale, Alexandru Petrescu, a vorbit despre numărul unic de urgenţă pentru atacuri cibernetice, dar şi despre vulnerabilităţile în securitatea cibernetică.

La Râmnicu Vâlcea s-a organizat miercuri, 31 iulie, un eveniment destinat modului în care poţi să recunoşti atacurile cibernetice şi modalităţile în care să te protejezi de acesta, dedicat în mod special tinerilor: „Ethical hacking”. 

Prezent la eveniment, ministrul Comunicaţiilor şi Societăţii Informaţionale, Alexandru Petrescu a vorbit despre numărul unic  de urgenţă 1911 pentru raportarea incidentelor de securitate cibernetică, despre unul din cele mai mari atacuri cibernetice la adresa unui stat al Uniunii Europene de acum două săptămâni din Bulgaria, apariţia Centrului European pentru Securitatea Cibernetică a Industriei, Tehnologiei şi Cercetări, dar şi despre meseria viitorului - „cyber security”: „A doua ţară în lume care are un sistem de apelare de urgenţă în caz de atacuri cibernetice, este România, după Israel. La acest telefon îţi răspune un operator cu un sfat despre cum să reduci impactul în caz de atac cibernetic”, un număr care poate fi apelat atât de persoane fizice, cât şi juridice. 

„Luăm informaţii despre tipurile de atacuri astfel încât putem imediat reduce şi închide vulnerabilităţile... Principala vulnerabilitate în securitatea cibernetică nu este sistemul, nu sunt procedurile, este omul care-şi pune parola data naşterii, care lasă calculatorul deschis, care nu se securizează, nu are o minimă vigilenţă informatică”, a mai spus ministrul Petrescu.

Imagine indisponibilă

Prin numărul unic 1911 se poate localiza atacul cibernetic, se pot oferi sfaturi, remedia şi minimiza impactul şi se pot creea alerte pentru alte potenţiale victime. De la lansarea acestui număr până astăzi au fost raportate peste 500 de incidente de securitate. 

Râmnicu VâlceaPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite