Râmnicu Vâlcea: Niciun medic vâlcean nu a semnat contractul cadru

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Medicii au semnat acte aditionale care le permit sa elibereze retete compensate
Medicii au semnat acte aditionale care le permit sa elibereze retete compensate

În prezent, în oraş, numai patru medici nu eliberează reţete compensate şi gratuite. Niciunul din cei 223 de medici de familie nu a semnat contractul-cadru cu Casa de Asigurări de Sănătate Vâlcea, dar există acte adiționale încheiate cu aceștia.

La nivel local, singurul punct asupra căruia nu au căzut de acord medicii de familie cu reprezentanții CAS Vâlcea se referă la alocarea unor fonduri mai mari către Medicina primară. „Cu excepția a patru medici de familie din cadrul Policlinicii cu plată, ceilalți eliberează rețete compensate și gratuite sau trimiteri către specialiști. Nu am mers din cabinet în cabinet pentru a afla situația reală, dar semnalele atestă faptul că medicii de familie își fac datoria", a declarat Rodica Mărginean, preşedintele Casei de Asigurări de Sănătate (CAS) Vâlcea. Deși la nivel central relația este destul de tensionată între medicii de familie și Casa Naţională de Asigurări de Sănătate, pe plan local lucrurile merg mai bine. Niciunul din cei 223 de medici de familie nu a semnat însă contractul-cadru cu Casa de Asigurări de Sănătate (CAS) Vâlcea, dar există acte adiționale încheiate cu aceștia.


Bolnavii, speriaţi că vor rămâne fără medicamente


„La Vâlcea pot spune că medicii de familie sunt cei mai avantajați, până la semnarea contractului cadru sunt acoperiți de aceste acte adiționale", a completat Rodica Mărginean. Contractul cadru pentru anul 2011 trebuie semnat până în data de 30 iunie. Deja există medici care s-au interesat ce demersuri sunt necesare pentru semnarea contractului pe anul acesta cu CAS-ul. Între timp, bolnavii cronici sunt speriaţi că nu îşi vor mai putea plăti medicamentele de care au nevoie lunar. „Am fost operată de cancer şi am nevoie de tratament lunar. Până acum nu au fost probleme, dar mi-e teamă că nu voi mai primi reţetă compensată, iar tratamentul este destul de scump. Nu pot să îmi permit să îl plătesc integral", a afirmat Ioana Popa, (55 ani) din Râmnicu Vâlcea.


Contractul cadru, plin de nelămuriri


Aproximativ 70 la sută dintre medicii de familie din judeţul Vâlcea nu sunt de acord cu noile norme prevăzute de contractul cadru. „Fiecare medic vâlcean va semna după cum crede că va fi ars la buzunare. Sunt încă multe nelămuriri privind noul contract cadru cu care majoritatea dintre noi nu am fost de accord", precizează dr. Cristiana Bărăgănescu, preşedintele Asociaţiei Profesionale a Medicilor de familie din Vâlcea.

Râmnicu Vâlcea



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite