Primarii vâlceni care au migrat la PSD:  „Victor Ponta să stea în banca lui, important e ca PSD să rămână la guvernare”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Primarii care au migrat la PSD nu au primit bani pentru drumuri.  Foto arhiva Adevarul
Primarii care au migrat la PSD nu au primit bani pentru drumuri.  Foto arhiva Adevarul

Primarii din judeţul Vâlcea care au migrat la PSD înainte de alegerile prezidenţiale spun că nu regretă pasul făcut, ba chiar se felicită că au părăsit PNL. Aleşii locali spun că nu contează cine e preşedinte atâta timp cât fondurile sunt repartizate de guvern.

Primarul Gheorghe Staiu din comuna Şuşani se numără printre aleşii locali din judeţ care au trecut la PSD. Deşi de-a lungul anilor a fost membru al mai multor partide, primarul se bucură de susţinerea locuitorilor din Şuşani. Pentru că Gheorghe Staiu este acum membru PSD, aproape 70 %  din localnici au votat cu Victor Ponta. 

„Am obţinut un scor electoral de 67,04 % pentru Victor Ponta. După câte văd eu, electoratul din comună se cam dă după primar. Când am ajuns eu primar, era PSD la guvernare apoi, când am trecut la PDL, s-au dat cu PDL. Când am trecut la PNL s-au „îngălbenit” iar, acum, s-au dat iar cu PSD, cu mine. Oamenii puteau să mă taxeze pe mine dacă erau nemulţumiţi ”, declară primarul Gheorghe Staiu. 

Alesul local nu regretă decizia politică luată înainte de alegeri chiar dacă Victor Ponta a ratat şansa de a fi preşedintele României. 

„De ce să regretăm? Suntem bărbaţi, mergem înainte. Vom merge înainte, nu facem un capăt de ţară din faptul că Iohannis a câştigat alegerile. Sperăm ca cei de la Putere să evite războaiele, să fie şi la noi linişte, că nu se poate să fie chiar aşa de blestemată ţara asta”, mai spune Gheorghe Staiu. 

Nici primarul comunei Berislăveşti, Ion Buşagă, nu are regretă că a plecat din PNL. Alesul local spune că important e ca PSD să rămână la guvernare. 

 „Nu regret că am trecut la PSD, nu am de ce să regret. Chiar am o satisfacţie că am plecat de la PNL pentru că, în timpul cât am fost membru PNL, eu n-am primit un leu pentru comună.  Am obţinut un scor electoral bun pentru Victor Ponta: 48.15 %. Victor Ponta să stea în banca lui, banii sunt la Guvern şi important e ca PSD să rămână la Guvernare. Cum am stat cu Băsescu preşedinte, putem sta şi cu Iohannis”, spune şi primarul Buşagă. 

PNL Vâlcea a pierdut şase primari după emiterea ordonanţei care le-a permis aleşilor locali să migreze la un alt partid. 

Râmnicu Vâlcea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite