Prima şcoală privată din Vâlcea îşi deschide porţile luni, 16 septembrie

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Unitatea de învăţământ are, pentru început, două clase. Foto Adevărul
Unitatea de învăţământ are, pentru început, două clase. Foto Adevărul

Şcoala va funcţiona după modelul englez, copiii vor avea uniforme şi vor fi obligaţi să respecte un anumit program. Cadrele didactice care vor preda aici sunt titulare, cu o vastă experienţă în sistemul public de învăţământ.

Profesorul de matematică Gabriela Ene, fost inspector şcolar general, a început construcţia şcolii în anul 2007. 

Avizele de funcţionare pentru unitatea de învăţământ le-a obţinut recent, după ce a fost schimbată din fruntea Inspectoratului Şcolar Judeţean Vâlcea.

„ La mine totul este la vedere, corect. Mi-am luat toate avizele în perioada aceasta, după ce am fost înlocuită din funcţia de inspector şcolar general. A trebuit să am totul pus la punct, de la dotarea şcolii până la sistemul de încălzire. Mi-a fost foarte greu să deschid această şcoală pentru că am făcut un împrumut la bancă şi am girat cu propria locuinţă

Gabriela Ene, proprietara şcolii private.

Prima şcoală privată din Vâlcea îşi deschide porţile luni

Unitatea de învăţământ are, pentru început,  o clasă pregătitoare şi o clasă I. Dimineaţa, copiii vor merge la ore potrivit programei şcolare iar, apoi, vor avea o pauză  pentru a servi masa. Micuţii beneficiază de o gustare şi o masă pe zi, şi pot rămâne în şcoală până la ora 20.00 în cazul în care părinţii sunt ocupaţi.

 În intervalul orar 13.00-16.30, elevii şcolii pot lua parte la diverse activităţi în cluburi.

Dotări ultramoderne

 „Education for New Elite” este prima şcoală privată din Vâlcea, are 14 săli de clasă, plus o sală de recreere şi una de mese. De asemenea, copiii au la dispoziţie o sală pentru orele de educaţie fizică şi, dacă părinţii vor solicita, un dormitor.

Şcoala a semnat contracte cu mai multe cadre didactice cu experienţă în sistemul public de învăţământ. Este vorba despre un profesor de limbi străine, un educator, un învăţător, un psihopedagog şi un profesor de dans şi muzică. 

 “ Nu am plecat de la premisa că şcoala este o afacere. Noi asigurăm manualele, noi plătim profesorii, cluburile, after school-ul şi masa copiilor. Avem cadre didactice cu experienţă şi, dacă totul decurge bine, vom avea continuitate şi vom mai prelua câte o clasă, până la clasa a IV-a”, spune Gabriela Ene.

Toate sălile de clasă şi celelalte încăperi sunt supravegheate video, astfel încât părinţii vor putea verifica, pe internet, ce fac copiii.

Taxa de şcolarizare ajunge la 1 300 lei pe lună.

image
Râmnicu Vâlcea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite