Poliţia îi obligă pe profesorii din Vâlcea să ţină orele de dirigenţie

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Profesorii din tot judeţul vor fi obligaţi, în baza unui protocol încheiat de Inspectoratul de Poliţie Judeţean (IPJ) şi Inspectoratul Şcolar Judeţean (ISJ) Vâlcea, să ţină orele de dirigenţie. Poliţiştii spun că acesta e un pas important pentru reducerea delincvenţei juvenile.

Potrivit subcomisarului Bianca Enăchescu, şefa Biroului de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii din cadrul IPJ Vâlcea, cele două instituţii vor desfăşura în baza acestui protocol o serie de acţiuni pentru informarea elevilor asupra riscurilor care generează sau favorizează delincvenţa juvenilă. Înainte ca informaţia să ajungă la elevi, transmiţătorii, respectiv consilierii şcolari şi profesorii, vor participa instruiri cu privire la scopul şi obiectivul campaniei. Astfel, în urma acestor şedinţe de informare, consilierii le vor aduce la cunoştinţă profesorilor ce activităţi trebuie să desfăşoare în timpul orelor de dirigenţie, fiecare cadru didactic urmând să primească şi un plan de lecţie. 

Nu doar profesorii vor avea un rol activ în cadrul campaniei de prevenire şi combatere a delincvenţei juvenile, ci şi poliţiştii de întreg judeţul. Aceştia vor realiza activităţi pentru prevenirea consumului de droguri, alcool, tutun, atât în şcolile din mediul urban, cât şi în cele din rural.  

Premii substanţiale pentru elevi

După activităţile de informare şi transmiterea mesajului campaniei, în fiecare unitate de învăţământ din Vâlcea se va organiza, în luna martie a anului viitor, concursul „Zero Riscuri”. Cele mai bune spoturi şi documentare realizate de elevi, pe tema delincvenţei juvenile, vor fi premiate de un juriu din care vor face parte reprezentanţii IPJ, ISJ şi ATOP. Premiile  sunt asigurate de către Consiliul Judeţean Vâlcea, cel de-al treilea partener al campaniei, şi constau în tablete (9 bucăţi) şi câte o tablă smart (3 bucăţi). 

Consilierii judeţeni se plâng  de elevii de la C.N. “Mircea cel Bătrân”

Campania preventivă care se va desfăşura în acest an şcolar în unităţile de învăţământ din judeţul Vâlcea a fost bine primită de aleşii judeţeni, mai ales de cei care locuiesc în apropierea C.N. “Mircea cel Bătrân”. Consilierul judeţean Ioana Liţă susţine că liceeni şi-au făcut un obicei din a-I teroriza pe locatari în fiecare pauză, dar că nimeni din conducerea şcolii nu au luat până acum vreo măsură. 

“Noi nu suntem vinovaţi că locuim lângă această şcoală şi nu înţeleg de ce trebuie să suportăm fumul de ţigară, înjurăturile şi flegmele elevilor de la “Mircea cel Bătrân”. Viaţa noastră a devenit un calvar în ultimii şase ani, iar dacă cei din conducerea ISJ nu vor lua măsuri, o să ne facem singuri dreptate”, a spus Ioana Liţă. Elevii care îşi petrec pauzele în scara blocului ar putea deveni în scurt timp protagoniştii unui filmuleţ, pe care locatarii blocului în care locuieşte şi Ioana Liţă vor să-l posteze pe Youtube. 

Râmnicu Vâlcea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite