Peste 4 000 de pensionari, executaţi silit. Vâlcenii nu şi-au achitat la timp taxele şi impozitele locale

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Mii de pensionari din judeţul Vâlcea au fost executaţi silit, anul trecut, din cauza datoriilor. Pensionarilor li s-au reţinut banii prin Casa Judeţeană de Pensii. Mulţi dintre cei care s-au ales cu popriri pe pensii nu şi-a achitat la timp taxele şi impozitele locale.

În 2013, Casa de Pensii din judeţul Vâlcea a emis 4 188 de popriri pe pensii, suma totală a reţinerilor fiind de 3. 988.000 de lei. 

Potrivit conducerii Casei de Pensii, titlurile executorii au provenit, în cea mai mare parte, de la administraţiile financiare ale primăriilor, pentru că pensionarii nu au reuşit să-şi achite la timp taxele şi impozitele. 

De asemenea, bătrânii au fost executaţi silit la cererea băncilor, pentru împrumuturi nerambursate la termen. Şi Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate a cerut executarea silită a beneficiarilor de pensie care au realizat venituri lunare, altele decât pensile. 

Peste 100 000 de vâlceni beneficiază de pensie în acest moment. Dintre aceştia,  23 400 de persoane primesc de la stat mai puţin de 580 de lei întrucât au pensii de invaliditate. 

Râmnicu Vâlcea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite