Panică într-o staţiune montană. Pensiune cuprinsă de flăcări în plină zi, 14 turişti salvaţi la timp VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Pensiunea Izvoare din Băile Olăneşti - Vâlcea Foto colaj DMS
Pensiunea Izvoare din Băile Olăneşti - Vâlcea Foto colaj DMS

Spaima s-a declanşat în staţiunea Băile Olăneşti, din judeţul Vâlcea, după ce flăcările au pus stăpânire pe una dintre cele mai cunoscute pensiuni, aflată chiar pe „Aleea Izvoarelor”. Focul s-au propagat rapid şi la una dintre clădirile vecine.

Incendiul s-a declanşat la nivelul acoperişului clădirii uneia dintre pensiunile avariate, după cum au menţionat reprezentanţii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Vâlcea. „În cursul zilei de 23 iulie, ora 16:36, pompierii vâlceni au fost solicitaţi să intervină pentru stingerea unui incendiu produs în Băile Olăneşti, la o pensiune situată pe strada Mihai Eminescu”, a precizat purtătorul de cuvânt al ISU Vâlcea, Octavian Fulger, vineri, 24 iunie. 

Potrivit sursei citate, trei autospeciale de stingere cu apă şi spumă (ASAS), o autoplatformă de lucru la înălţime şi încă un echipaj al Serviciului de Voluntariat pentru Situaţii de Urgenţă (SVSU) Băile Olăneşti au intervenit pentru stingerea focului. „În momentul sosirii echipajelor la locul intervenţiei, au fost evacuaţi din pensiune 14 turişti cazaţi. Din fericire, nu a fost nimeni rănit”, a mai anunţat reprezentantul ISU Vâlcea.

Acesta a recunoscut şi că incendiul de la Pensiunea Izvoare a pus în pericol şi o altă clădire particulară construită în prelungirea pensiunii, din cauza distanţei foarte mici faţă de unitatea de cazare cuprinsă de flăcări, precum şi a materialelor din care era construită (carton bituminat).

Pensiunea Izvoare din Băile - Olăneşti, judeţul Vâlcea, cuprinsă de flăcări, alături de pensiunea învecinată (ISU Vâlcea)

În realitate, şi cel de-al doilea imobil este tot pensiune, dar în momentul izbucnirii flăcărilor nu avea nici un turist. Cele două clădiri sunt construite practic perete în perete, una în prelungirea celeilalte, motiv pentru care incendiul s-a propagat rapid. Cea mai avariată a fost Pensiunea Izvoare, o clădire cu etaj şi mansardă, care la parter are un restaurant, în timp ce cealaltă clădire are un magazin de haine. 

Din cauza pericolului existent, la faţa locului s-au deplasat şi un echipaj SMURD, un ofiţer şi 17 subofiţeri din cadrul Gărzii de Intervenţie Râmnicu Vâlcea şi o autopompă cisternă de alimentare cu apă (APCA). Focul ar fi putut să se propage şi la celelalte pensiuni învecinate. Peste drum de această pensiune, pe aleea principală care duce spre renumitele izvoare ale Olăneştiului, sunt chioşcurile cu suveniruri, iar peste drum de străduţa adiacentă se află Hotelul Livadia. 

Pensiunea Izvoare - pe aleea care duce către celebrele ape minerale din staţiunea Băile Olăneşti - Vâlcea Foto DMS

Pensiunea Izvoare - pe aleea care duce către celebrele ape minerale din staţiunea Băile Olăneşti - Vâlcea Foto DMS

Până la stingerea incendiului, au ars: acoperişul construit din lemn, pe o suprafaţă de aproximativ 120 de mp, un pat şi materiale textile depozitate în podul clădirii şi s-au degradat, prin afumare, pereţii clădirii şi tavanul construit din rigips, printre altele.

Mai bine de o oră şi jumătate le-a luat pompierilor militari şi voluntari să stingă focul declanşat cel mai probabil în urma producerii unui scurtcircuit la un punct de ramificaţie a instalaţiei electrice. Între timp, panica s-a declanşat atât în rândul proprietarilor şi comercianţilor din zonă, cât şi al turiştilor aflaţi în staţiune, nevoiţi să treacă printre maşinile de pompieri pentru a ajunge la izvoare, pentru cura internă de ape minerale.

Vă mai recomandăm şi:

O vilă în ruină din Băile Govora, la categoria „case bântuite” într-o emisiune pe HBO VIDEO

Cum arată Vidra, staţiunea-fantomă din cel mai frumos loc al României FOTO

Râmnicu Vâlcea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite