Miting anemic la Râmnicu Vâlcea. Circa 50 de persoane au ieşit în centrul oraşului în semn de solidaritate cu românii din diaspora

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Circa 50 de ramniceni s-au adunat sâmbătă, în jurul orei 16.00, în centrul oraşului Râmnicu Vâlcea, la o acţiune de susţinere a românilor din diaspora, care nu au putut să voteze în primul tur al alegerilor prezidenţiale.

UPDATE ORA 17.00 Aproximativ 50 de persoane s-au strâns în centrul oraşului Râmnicu Vâlcea la protestul anunţat pe Facebook. Oamenii s-au aşezat în rând, simulând că stau la coadă la vot, aşa cum s-a întâmplat, duminică, 2 noiembrie, la primul tur de scrutin al prezidenţialelor, la secţiile de votare din diaspora. Totodată, manifestanţii au explicat că sunt pregătiţi ca la turul doi, pe 16 noiembrie, să fie prezenţi la urne. 

“Suntem solidari cu românii din diaspora. Prin această acţiune sperăm ca Guvernul, în turul II, să le dea oamenilor  posibilitatea să voteze, nu să-I ţină ore întregi la coadă, în frig, în ploaie. Nu scandăm lozinci, nu strigăm, stăm la coadă în semn de respect, exact aşa cum au stat românii în faţa secţiilor de votare din străinătate”, a declarat Gill Boruz, unul dintre iniţiatorii acţiunii. 

În centrul oraşului au venit în semn de solidaritate şi mai mulţi membrii ACL Vâlcea, inclusiv conducerea organizaţiei de tineret. De asemenea, printre cei prezenţi la acţiune s-a numărat şi Claudia Benchescu, membru al Biroului Permanent Naţional al TNL. “Consider că fiecare cetăţean are un drept inalienabil de a vota, este un drept garantat prin Constituţie şi consider că trebuie făcute toate demersurile necesare pentru ca acesta să se desfăşoare în condiţii bune. Nu cred că este normal ce s-a întâmplat în urmă cu aproape o săptămână, atitudinea autorităţilor rămâne constantă, nu vor să facă niciun fel de modificare pentru a îmbunătăţi acest proces”, a spus Claudia Benchescu. 

Manifestarea de la Râmnicu Vâlcea a fost una destul de anemică şi, după circa un sfert de oră, protestatarii s-au împrăştiat.

image

Ştire iniţială:

image

Situaţia românilor din diaspora care nu au putut să voteze i-a revoltat pe românii din ţară, care s-au mobilizat pe Facebook şi au organizat mitinguri de susţinere a românilor din străinătate, dar şi de protest împotriva lui Victor Ponta. La Râmnicu-Vâlcea, protestul este programat pentru ora 16.00 în locul cunoscut sub numele „la ceas”.

Vă mai recomandăm:

Mii de timişoreni ies în stradă pentru Iohannis. Revoluţionarii pesedişti se pregătesc de scandal: „O să aveţi surpriză. Cu atât mai bine că e şi noapte”

Tinerii se răscoală. „Constanţa, ieşi în stradă dacă nu îl vrei pe Ponta preşedinte“

Râmnicu Vâlcea


Ultimele știri
Cele mai citite

Partenerii noștri