Oraşul Horezu are strategie de dezvoltare până în 2020

0
Publicat:
Ultima actualizare:

La elaborarea strategiei de dezvoltare economică şi socială a oraşului au contribuit autorităţile locale şi peste 80 de agenţi economici din zonă. Una dintre priorităţile primarului Ilie Fîrtat este dezvoltarea turismului.

În strategia de dezvoltare a oraşului Horezu pentru următorii şase ani sunt prevăzute mai multe investiţii pentru modernizarea infrastructurii rutiere,  printre care şi asfaltarea drumului judeţean ce face legătura cu localitatea Malaia. O astfel de lucrare i-ar scuti pe şoferi de aglomeraţia de pe Valea Oltului. 

“Ne dorim să asfaltăm drumul care face legătura între centrul şi nordul judeţului Vâlcea, respectiv între Horezu şi Malaia.  Astfel, şoferii nu vor mai fi nevoiţi să meargă pe DN 7, pe Valea Oltului, iar drumul s-ar scurta cu zeci de kilometri. Avem în vedere dezvoltarea  turismului în zona Vârfului Romani, unde s-au construit foarte multe vile şi pensiuni. Prin strategie ne-am propus să accesăm fonduri europene pentru a introduce energia electrică şi în această zonă”, declară primarul oraşului Horezu.

Conducerea administraţiei publice locale speră că înfiinţarea parcului industrial din Horezu va duce şi la dezvoltarea economică a zonei. Autorităţile le promit facilităţi investitorilor care concesionează teren sau hale în parcul industrial al oraşului.

Râmnicu Vâlcea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite