Jandarmii din Vâlcea au dat iama-n hoţii de lemne şi energie electrică

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În urma acţiunilor desfăşurate pentru prevenirea şi combaterea infracţiunilor silvice, jandarmii din judeţul Vâlcea au recuperat câteva zeci de metri cubi de material lemnos şi au sancţionat contravenţional 16 persoane.

Peste 300 de angajaţi ai Inspectoratului Judeţean de Jandarmi Vâlcea au acţionat în  intervalul 15 august -12 octombrie pentru prevenirea şi combaterea infracţiunilor silvice. Aceştia au  constatat 9 infracţiuni cu 16 autori, şi au recuperat 33 mc de masă lemnoasă.

Valoarea totală a amenzilor aplicate persoanelor care nu au putut prezenta documentel de provenineţă pentru materialul lemnos transportat s-a ridicat în această perioadă la 11 900 de lei. 

Pe lângă acţiunile pentru depistarea vâlcenilor care a tăiat ilegal lemne din pădurile statului, jandarmii au acţionat şi pentru depistarea hoţilor de energie electrică. Împreună cu lucrătorii din cadrul CEZ România, jandarmi au dat iama-n comunitatea de etnie romă din comuna Buneşti. Cinci persoane s-au ales cu dosar penal săvârşirea infracţiunilor de ,,sustragere de energie electrică şi folosirea de instalaţii clandestine în scopul racordării directe la reţea sau pentru ocolirea echipamentelor de măsurare”.

Râmnicu Vâlcea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite