„Îngropaţi” în dosare. Magistraţii vâlceni nu mai fac faţă numărului mare de dosare

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Magistraţii Tribunalului şi Judecătoriei Râmnicu Vâlcea au participat la o şedinţă de bilanţ comună. Foto Adevărul
Magistraţii Tribunalului şi Judecătoriei Râmnicu Vâlcea au participat la o şedinţă de bilanţ comună. Foto Adevărul

Judecătorii Tribunalului Vâlcea au intrat în 2014 cu un stoc de 7 841 de dosare. În 2013, magistraţii au soluţionat 15 407 de cauze dintr-un total de 23 248 dosare.

Volumul mare de cauze face ca, de la an la an, magistraţii să rămână în stoc cu câteva mii de dosare. La începutul anului trecut, magistraţii au avut un stoc de 9478 dosare. Totuşi, în 2014, stocul s-a diminuat cu peste 1 500 de cauze. 

Încărcătura pe judecător a depăşit, în 2013, 700 de dosare. Printre magistraţii suprasolicitaţi s-au numărat cei şase judecători din cadrul Secţiei Penale. Potrivit judecătorului Carmen Verdeş, preşedintele Tribunalului Vâlcea,  peste 11 000 de dosare au fost soluţionate în cel mult şase luni. 

Şi magistraţii din cadrul Judecătoriei Râmnicu Vâlcea au avut de soluţionat un volum mare de dosare. În 2013, pe rolul Judecătoriei s-au aflat 16 705 dosare, iar magistraţii au fost nevoiţi să lucreze şi în timpul verii.

„Magistraţii nu au avut vacanţă anul trecut, au venit la muncă şi în timpul verii. Aşa au ajuns să ocupe locul doi pe ţară în ceea ce priveşte nivelul de operativitate. Numărul de dosare nu corespunde gradului real de încărcare al unui judecător”, a declarat Bogdan Mateescu, preşedintele Judecătoriei Râmnicu Vâlcea, în timpul prezentării bilanţului pe 2013.

Magistraţii vâlceni vor avea şi mai mult de lucru având în vedere că se doreşte desfiinţarea Judecătoriei Bălceşti. Potrivit judecătorului Horaţiu Dumbravă, membru al CSM, 30 de instanţe din ţară sunt propuse pentru desfiinţare.

Citeste si: Fiecare magistrat vrâncean judecă anual peste 1000 de dosare

Râmnicu Vâlcea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite