FOTO VIDEO Primul local-submarin se află în Oceanul Indian. Lumea de vis văzută din Ithaa, perla din Maldive

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Primul restaurant submarin şi cel mai frumos din lume-  Ithaa, Maldive
Primul restaurant submarin şi cel mai frumos din lume-  Ithaa, Maldive

În urmă cu patru ani, perla din adâncurile apelor care înconjoară insulele Maldive a fost desemnată drept cel mai frumos restaurant din lume de către New York Daily News. La 13 ani de la crearea sa continuă să ofere cea mai inovativă experienţă culinară şi să fie considerat cel mai bun local subacvatic.

GALERIE FOTO

Primul restaurant - submarin din lume, Ithaa înseamnă în limba locală „mama perlei”. Experinţa de neuitat din Oceanul Indian a fost posibilă în urma unui proiect al unor designeri olandezi, sub forma unui restaurant - acvariu aflat la 5 metri adâncime. 

Ceea ce pare sticlă este de fapt acril transparent, curbat, care face posibilă vizionarea minunăţiilor din adâncuri, având o privelişte panoramică de 180 de grade. Localul este înconjurat de o barieră de corali, iar dincolo de ea este o superbă lagună. 

Pentru construirea restaurantului a fost folosită tehnologia utlizată şi în cazul acvariilor uriaşe. Astfel s-a îndeplinit visului multor oameni de se a bucura în alt mod de frumuseţile de pe fundul oceanului, oferindu-li-se o experienţă unică, într-o atmosferă ireală, desprinsă parcă din basme.

Sala de mese este destul de mică - 5 X 9 metri, ceea ce face încă o dată ca acest local să fie exclusivist. Doar 14 persoane pot admira, în acelaşi timp, efectul luminii solare în adâncuri sau al luminii artificiale, pe timp de noapte, în timp ce servesc un meniu special.

Meniul standard, bogat în produse piscicole, costă câteva sute de lire sterline: 150  £ - prânzul, cina - 230 £. Preţul unei camere la Conrad Maldive Rangali, insula lângă care a fost construit ineditul restaurant, porneşte de la 737 £ pe noapte. Iar pentru a te bucura de privilegiul de a fi pe Ithaa trebuie să faci rezervare cu mult timp înainte.

La câţiva centimetri distanţă de sticlă, există peşti de toate culorile şi sub toate formele imaginabile. Cei mai norocoşi pot admira broaşte ţestoase, pisici de mare şi chiar rechini.

În interior se ajunge pe o scară sub formă de melc, după ce a fost traversată o pasarelă din lemn. Toată construcţia este originală, la fel ca şi preparatele din bucătăria localului care îmbină reţete din întreaga lume cu cele din Maldive. 

Ingeniosul restaurant a fost construit pe uscat, în Singapore. Are o structură de 175 de tone şi a costat 3 milioane de dolari. Întreţinerea lui este destul de greoaie şi costisitoare, spre exemplu geamurile sunt curăţate de două ori pe zi, pe exterior. 

Când a fost deschis în 2005, era unul dintre primele restaurante subacvatice din lume. 

   

Râmnicu Vâlcea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite