FOTO Şoferul unui microbuz la un pas de comă alcoolică, cu 1,30 mg/l alcool pur în aerul expirat. Decizia luată de călători, care a salvat viaţa multor persoane

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Sâmbătă dimineaţa, în apropiere de municipiul Râmnicu - Vâlcea, pe drumul naţional DN 64, la Râureni, conducătorul auto al unui microbuz, pentru transport persoane pe ruta Râmnicu Vâlcea - Drăgăşani, a fost depistat la volan de poliţişti cu o alcoolemie de 1,30 mg/l alcool pur în aerul expirat.

GALERIE FOTO

Mai mulţi vâlceni au sunat sâmbătă la 112 cerând insistent ca Poliţia să intervină şi să oprească în trafic un şofer care conducea imprudent. Era vorba despre conducătorul auto al unei curse regulate de persoane de pe ruta Râmnicu - Vâlcea - Drăgăşani, aparţinând firmei MatDan.                                    

Speriaţi de modul haotic în care şofa şi de mirosul puternic pe care-l emana conducătorul auto, călătorii au decis să se dea jos din microbuz şi să alerteze Poliţia. Un gest care a salvat, au spus ulterior poliţiştii, viaţa a zeci de persoane, evitând astfel producerea unei tragedii. 

Oprit în trafic în apropiere de Râmnicu Vâlcea, pe DN 64 la Râureni, la verificarea cu alcooltestul, a reieşit că bărbatul se afla aproape de comă alcoolică, cu 1,30 mg/l alcool pur în aerul expirat. S-a luat decizia de a fi transportat la Spitalul Judeţean de Urgenţă Vâlcea pentru recoltarea a două probe biologice de sânge, pentru stabilirea cu exactitate a alcoolemiei.

„Mai mult ca sigur, la ce alcoolemie avea, a băut toată noaptea. Culmea este că atunci când a fost oprit tot el s-a răţoit la poliţişti, deranjat că nu este lăsat în pace”, ne-au spus surse din anchetă. 

Pe numele bărbatului de 46 de ani, din Drăgăşani, au fost întocmite actele premergătoare urmăririi penale, pentru conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe. Este foarte posibil, să mai existe şi alte capete de acuzare în acest caz - având în vedere că a pus viaţa oamenilor în pericol. Va rămâne însă fără permis de conducere şi prin urmare şi fără locul de muncă.

Întâmplarea se petrecere chiar în săptămâna în care, la nivel naţional şi european, a fost demarată acţiunea Truck & Bus, care îi are în vizor chiar pe şoferii de transport persoane, lucru mediatizat intens şi cunoscut de toate firmele de transport. Ieri, au fost opriţi la control de poliţiştii de la Rutieră mai mulţi şoferi chiar de la firma de transport persoane la care lucra şoferul prins beat la volan.

Râmnicu VâlceaPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite