Doi fotbalişti doljeni în spital. De la şicanare în trafic la reglare de conturi cu toată comunitatea de etnie romă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Foto: Arhiva Adevărul
Foto: Arhiva Adevărul

La finele săptămânii trecute, doi fotbalişti doljeni au fost bătuţi de o întreagă comunitate de romi, după ce au şicanat în trafic o maşină cu reprezentanţi ai acestei etnii. Întăririle i-au aşteptat pe sportivi echipaţi cu seceri.

Întâmplarea s-a consumat sâmbătă după-amiaza, potrivit surselor noastre. Totul a început în trafic, în zona Drăgăşani - Vâlcea. 

Fiindcă o maşină nu le-a permis să facă un viraj, doi doljeni, care făceau parte dintr-un grup mai mare, au pornit în urmărirea autoturismului al cărui şofer nu le-a dat voie să facă ce vor şi au început să-l şicaneze în trafic.

Urmărirea a avut loc pe mai puţin de 10 km, dar când maşina vizată s-a oprit, în zona Călina - comuna Prundeni, doljenii au avut parte de o surpriză. Erau aşteptaţi de o întreagă comunitate de romi. Aceştia au fost alertaţi încă din timpul urmăririi. Şi i-au aşteptat pe fotbalişti echipaţi cu bâte şi cu seceri.

Sportivii au ajuns, în urma acestei confruntări, în spital, la Drăgăşani, din fericire pentru ei cu leziuni care nu le-au pus în pericol viaţa, tăiaţi pe spate şi cu vânătăi şi escoriaţii pe tot corpul. Au scăpat şi datorită intervenţiei rapide a poliţiştilor care se aflau în zonă.

Poliţia Vâlcea a comunicat în legătură cu acest incident: „La data de 13 aprilie, poliţiştii din cadrul Secţiei 4 Prundeni au fost sesizaţi cu privire la faptul că pe raza comunei Prundeni, sat Călina, are loc un scandal de amploare. Poliţiştii s-au deplasat imediat la faţa locului reuşind să aplaneze scandalul. 

În urma verificărilor s-a stabilit că principala  cauză a scandalului a fost o şicanare în trafic. La eveniment au participat mai multe persoane din satul Călina şi doi bărbaţi, de 28 şi respectiv 38 ani, din judeţul Dolj, bănuiţi de săvârşirea şicanării în trafic. 

În urma scandalului a rezultat vătămarea corporală a trei bărbaţi care au fost transportaţi la Spitalul municipal Drăgăşani pentru acordarea de îngrijiri medicale, doi dintre aceştia prezentând plăgi tăiate la nivelul spatelui, care nu le pun în pericol viaţa.

S-a întocmit un dosar penal pentru lovire sau alte violenţe şi tulburarea ordinii şi liniştii publice. Se fac cercetări pentru stabilirea cu exactitate a tuturor persoanelor implicate în scandal”, a precizat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Judeţean de Poliţie Vâlcea, inspector Cătălin Udrea.

Deşi s-a întocmit dosar penal, nici una dintre părţile implicate nu a vrut să depună plângere. Şicanarea în trafic, dacă a existat, este imposibil sau foarte greu de dovedit, mai susţin surse din anchetă. În schimb, pentru bătaia de la Călina - Prundeni există nişte înregistrări. Nu se ştie deocamdată câţi reprezentanţi ai comunităţii rome au luat parte la altercaţie, dar mai multe persoane au fost audiate. 

Râmnicu Vâlcea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite