Cum s-a descoperit minciuna unui tânăr care a ieşit din casă sub pretextul că merge la serviciu

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Un tânăr din Râmnicu Vâlcea a prezentat filtrului de control o adeverinţă fde muncă alsă pentru a justifica ieşirea din casă Foto Poliţia Română
Un tânăr din Râmnicu Vâlcea a prezentat filtrului de control o adeverinţă fde muncă alsă pentru a justifica ieşirea din casă Foto Poliţia Română

Un tânăr din Vlădeşti - Vâlcea care a ieşit din casă cu o adeverinţă de muncă contrafăcută a fost prins cu minciuna de poliţişti.

Pe drumul care leagă Râmnicu Vâlcea de staţiunea balneară Băile Olăneşti - DN 64A, un filtru de poliţie din Vlădeşti au oprit în trafic duminică, 12 aprilie, un autoturism condus de un tânăr de 25 de ani. 

La solicitarea oamenilor legii a documentelor justificative privind deplasarea, conform Ordonanţei Militare nr. 3,şoferul din Râmnicu Vâlcea a prezentat o adeverinţă de serviciu, pretinzând că a ieşit din casă în interes de serviciu. 

Doar că, în ziua următoare, luni, 13 aprilie, poliţiştii au solicitat o verificare în baza de date a Inspectoratului Teritorial de Muncă Vâlcea, în Registrul General de Evidenţă a Salariaţilor. 

Cu această ocazie, a reieşit că şoferul nu figurează de fapt ca angajat al societăţii comerciale la care pretindea că lucrează, iar adeverinţa permanentă era un fals.

Fals în înscrisuri sub semnătură privată, uz de fals şi fals în declaraţii

Imediat, poliţiştii din Vlădeşti au demarat urmărirea penală. Pe rolul Parchetului de pe lângă Judecătoria Râmnicu Vâlcea a fost înregistrat un dosar penal pentru fals în înscrisuri sub semnătură privată, uz de fals şi fals în declaraţii, în urma sesizării din oficiu a poliţiştilor, speţa derulându-se sub supravegherea unui procuror.

„În fapt, la data de 12.04.2020, organele de poliţie au identificat în trafic pe raza comunei Vlădeşti un conducător auto care a prezentat o adeverinţă permanentă emisă de o societate comercială cu sediul în Râmnicu Vâlcea, adeverinţă din care reiese că persoana este angajată a respectivei societăţi şi că se deplasează în scop profesional. Din primele verificări a rezultat că persoana identificată nu este angajat al societăţii respective”, a confirmat purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Judecătoria Râmnicu Vâlcea.

Potrivit reprezentanţilor Inspectoratului Judeţean de Poliţie Vâlcea, pe lângă dosarul penal, tânărul a fost sancţionat cu 2.000 de lei pentru nerespectarea prevederilor Ordonanţelor Militare.

Râmnicu Vâlcea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite