Cum au apărut două cruci gigant pe drumul dintre București și Sibiu. Nimeni nu-și asumă amplasarea lor

0
Publicat:

Două cruci gigant, înalte de 10 metri, au fost instalate la Brezoi și Milcoiu, pe DN 7, în județul Vâlcea, fără autorizație.

Sursa Foto: G4Media.ro
Sursa Foto: G4Media.ro

Una dintre cruci a fost montată într-o parcare de la marginea DN7, în apropierea unei benzinării din localitatea Milcoiu. O altă cruce, foarte asemănătoare, a fost instalată lângă un hotel-restaurant din comuna Brezoi.

G4Media a luat legătura cu primăriile din comunele Brezoi și Milcoiu pentru a afla cine a instalat crucile de pe marginea drumului. Funcționarii au răspuns, în ambele cazuri, că este vorba despre amplasamente ilegale pe terenuri private, care ar fi fost instalate la inițiativa unor fețe bisericești. Nimeni nu a putut indica însă cine este autorul inițiativei.

Vasile Bănescu, purtătorul de cuvânt al Patriarhiei Române, a declarat că „orice monument public, mai mare sau mai mic, cu sau fără semnificație religioasă, ridicat pe un teren care (nu) aparține Bisericii, e rodul unei inițiative care are în spate un autor omenesc identificabil. Patriarhia Română/ Arhiepiscopia Bucureștilor nu oferă aprobări pentru ridicarea unor monumente din eparhiile care sunt autonome administrativ. În cazul menționat, misterul poate fi elucidat de autoritățile locale, bisericești sau nu“.

Râmnicu Vâlcea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite