Cazinouri pline de clienţi, în miez de noapte, printre care unii nevaccinaţi. Patronii s-au certat cu oamenii legii

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cazinouri pline de clienţi în Vâlcea după ora de închidere printre care şi nevaccinaţi Foto Adevărul
Cazinouri pline de clienţi în Vâlcea după ora de închidere printre care şi nevaccinaţi Foto Adevărul

În urma unei ample acţiuni care a avut loc în judeţul Vâlcea, şi care a vizat mai multe aspecte, poliţiştii au descoperit că şi după ora de închidere, cazinourile continuă să funcţioneze ilegal.

Acţiunea poliţiştilor vâlceni din noaptea de 2 / 3 noiembrie s-a desfăşurat pe parcursul a mai multor ore şi a avut în principal verificarea modului în care sunt respectate restricţiile impuse pe timp de pandemie.   

Oamenii legii au făcut un raid şi prin cazinourile din Râmnicu Vâlcea, prilej cu care au descoperit o serie de nereguli. Spre exemplu, patru dintre casele de noroc funcţionau la mult timp după ora de închidere, intervalul legal acceptat fiind între 05:00 - 21:00. Mai mult, în ciuda acestui fapt, nici măsura privind limitarea capacităţii la 30% nu era respectată. Iar accesul clienţilor nu se făcea în baza certificatului verde COVID. 

Toate cele patru unităţi economice au fost sancţionate, la fel şi cei şapte vâlceni descoperiţi la jocurile de noroc fără certificat COVID. 

Cele mai mari bătăi de cap le-au întâmpinat poliţiştii şi jandarmii prezenţi la acţiune cu patronii de cazinouri, nemulţumiţi că din cauza pandemiei au avut numai de pierdut. Aceştia chiar au menţionat că vor contesta sancţiunile în instanţă, pe motiv că nu există nici o lege care să le interzică să ţină unităţile deschise după ora 21:00, ori să trieze clienţii, măsurile fiind impuse prin hotărâre de guvern şi au lăsat de înţeles că nu le vor respecta nici pe viitor.

Pe surse, am aflat că în urma unor astfel de controale, mulţi angajaţi şi-au dat demisia. Oamenii s-au trezit între ciocan şi nicovală, puşi în situaţia fie să accepte amenzile date de oamenii legii, pentru că încalcă legislaţia, fie în cazul în care nu respectă ce le spun superiorii, să fie daţi afară şi să piardă astfel locul de muncă.    

În total, s-au aplicat 37 de sancţiuni, inclusiv pe linie rutieră, în cuantum de 4.000 de lei. 

În urma acestei acţiuni, reprezentanţii Poliţiei Vâlcea au precizat: „Poliţiştii din cadrul Poliţiei municipiului Râmnicu Vâlcea şi secţiilor de poliţie arondate sprijiniţi de jandarmi din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Vâlcea au acţionat pentru limitarea răspândirii virusului SARS-CoV 2, dar şi pe linie rutieră. La data de 2 noiembrie, poliţiştii au acţionat în municipiu, dar şi în comunele arondate, fiind aplicate 37 de sancţiuni contravenţionale, de peste 4.000 de lei, pentru nerespectarea restricţiilor impuse în contextul stării de alertă, dar şi pe linie rutieră. Au fost oprite pentru control 124 de autovehicule şi legitimate 280 de persoane. Poliţiştii au reţinut în vederea suspendării dreptului  de a conduce două permise de conducere şi două certificate de înmatriculare. Patru societăţi comerciale cu destinaţia jocuri de noroc au fost găsite funcţionând, după ora 21:00, fiind aplicate sancţiuni în acest sens. Reamintim că, în baza noilor modificări legislative, activitatea operatorilor economici licenţiaţi în domeniul jocurilor de noroc este permisă până la 30% din capacitatea maximă a sălii, în intervalul orar 05:00 - 21:00, fiind necesar certificatul verde”.

Vă mai recomandăm şi:

O biserică de lemn din România, în presa internaţională: „Proiectul de restaurare a fost un pionier în domeniu”

Premieră românească la Paris. Roata olarului, făcută de un ceramist din Horezu. „O farfurie la noi costa 50 de euro, la alţii - 1.300 de euro“ VIDEO

Râmnicu Vâlcea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite