Transalpina rămâne deschisă şi la iarnă pe timpul zilei, între Vâlcea şi Alba, cu restricţii de viteză şi tonaj

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Drumarii au instalat indicatoare de semnalizare a drumului naţional. Foto: Prefectura Alba
Drumarii au instalat indicatoare de semnalizare a drumului naţional. Foto: Prefectura Alba

Drumul Naţional 67C (Transaplina), care străbate judeţele Vâlcea şi Alba, va rămâne deschis circulaţiei rutiere şi pe perioada iernii pe tronsonul cuprins între Obârşia Lotrului şi Curpăt.

Decizia a fost luată la propunerea prefecţilor de Vâlcea şi Alba, Sebastian Fârtat şi Nicolae Albu, pentru a facilita accesul turiştilor şi nu numai către staţiunile montane din cele două judeţe.

În acest sens a fost semnat şi un protocol între direcţiile regionale de drumuri şi poduri Craiova şi Cluj, în vederea menţinerii acestui sector de drum în stare de viabilitate şi pe perioada sezonului rece, când şoseaua Transaplina este de regulă închisă. 

Circulaţia va fi, totuşi, închisă pe perioada nopţii, între orele 18:00 - 08:00, stabilindu-se şi o restricţie de tonaj la maximum 7,5 to şi o viteză maximă de 30 km/h. SDN Vâlcea va sigura desăpezirea pe o distanţă de 14 kilometri, iar SDN Alba pe o lungime de 4 kilometri. Va fi închis, în continuare, pe perioad aiernii tronsonul dintre Obârşia Lotrului (Vâlcea) şi Rânca (Gorj).

Textul protocolului privind menţinerea în circulaţie a DN 67C:

- s-a stabilit de ambele părţi modificarea intervenţiei privind activitatea de deszăpezire faţa de limitele regionalelor, şi anume DRDP Craiova, prin SDN Rm. Vâlcea, va acţiona pe sectorul de drum DN 67C km 61+160 - 75+200, iar DRDP Cluj, prin SDN Alba, va acţiona pe sectorul de drum DN 67C km 75+200 - 79+200, deoarece între limitele de judeţe nu există spaţiu de întoarcere a autovehiculelor.

indicatoare transalpina

- s-a stabilit că fiecare DRDP, pe aceste sectoare, va asigura în permanenţă informarea privind starea părţii carosabile.

- s-a stabilit că fiecare DRDP este de acord că circulaţia va fi închisă pe timpul nopţii în intervalul 18:00-08:00 şi restricţiile de tonaj 7,5 to şi de viteză 30 km/h.

- s-a stabilit de fiecare DRDP că circulaţia va fi restricţionată, în funcţie de condiţiile meteorologice (ceaţă, ploi torenţiale, furtună, ninsori, etc.) şi ca urmare a unor fenomene cum sunt căderile de stânci şi ebulmentele pe sectorul de drum DN 67C km 61+160 - km 79+200.

- s-a stabilit de fiecare DRDP ca pe coduri galbene, portocalii şi roşii (viscol, ninsoare abundentă, etc) să nu se intervină, conform Reglementărilor tehnice “Ghid privind combaterea lunecuşului şi a înzăpezirii drumurilor publice” pct. 3.2.1, în cazul în care viteza vântului în timpul viscolului depăşeşte 30 km/h, iar zăpada spulberată se depune în urma utilajelor de deszăpezire, până la încetarea viscolului.

indicatoare transalpina

- s-a stabilit de fiecare DRDP că în urma intervenţiilor de deszăpezire pe tot sectorul menţionat, drumul va fi menţinut în stare de viabilitate corespunzătoare circulaţiei în condiţii de iarnă.

- s-a stabilit ca pe sectorul de DN 67C km 75+200-79+200, pe care îl va administra SDN Alba,  este nevoie de 6 persoane pentru asigurarea permanenţei şi informare, 2 buc. utilaj multifuncţional Unimog cu lamă şi RSP. 1 buc - încărcător, materiale sare - 400 to şi nisip 500 to.

- s-a stabilit ca pe sectorul de DN 67C km 61+160 - 75+200, pe care îl va administra SDN Rm. Vâlcea, este nevoie de 6 persoane pentru asigurarea permanenţei şi informare, 4 buc de utilaj multifuncţional Unimog cu lamă şi RSP, 1 buc - încărcător, materiale sare - 700 to şi nisip 600 to.

Vă mai recomandăm:

 

Venituri şi profit record pentru compania minieră Cupru Min Abrud. Zăcământul din Apuseni se vinde în China

 

Sute de procese pentru indemnizaţii de la stat, deschise de urmaşii foştilor legionari care au făcut închisoare

Alba Iulia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite