Caz inedit în poliţia vâlceană: Alexandru George Popa, primul poliţist arestat la domiciliu pentru 30 de zile

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Tânărul ofiţer din cadrul IPJ Vâlcea, Alexandru George Popa, este de astăzi în arest la domiciliu. Poliţistul este acuzat de procurorii DIICOT că a sprijinit un grup infracţional organizat şi că a divulgat informaţii confidenţiale. Omul legii le dădea de ştire infractorilor când să se aştepte la o “vizită” din partea mascaţilor.

Alexandru George Popa, ofiţer în cadrul Serviciului de investigare a Fraudelor, a fost reţinut pentru 24 de ore joi, în urma mai multor percheziţii efectuate de procurorii DIICOT în Vâlcea, Sibiu şi Braşov. Magistraţii au decis vineri seara că tânărul poliţist îşi va petrece următoarele 30 de zile în arest la domiciliu, pentru că a divulgat informaţii membrilor unei reţele infracţionale specializată în spălare de bani şi infracţiuni informatice. 

“În cursul anului 2014,  suspectul P.G.A, în virtutea atribuţiilor de serviciu, a luat la cunoştinţă despre faptul că  membrii grupării sunt cercetaţi pentru săvârşirea de infracţiuni în domeniul criminalităţii informatice. Din probele administrate în cauză, a rezultat că, ulterior, suspectul P.G.A i-a divulgat suspectului  N. V.  date confidenţiale privind obiectul şi existenţa acestui dosar penal precum şi faptul  că  urmează sa fie efectuate  percheziţii domiciliare”, susţin procurorii DIICOT. 

Nicolae Vasile, bărbatul căruia poliţistul i-a divulgat informaţii confidenţiale a fost arestat preventiv. De asemenea, alte şapte persoane îşi vor petrece următoarele 30 de zile în spatele gratiilor. 

Sute de persoane prejudiciate de gruparea sprijinită de poliţist

Potrivit DIICOT, gruparea infracţională sprijinită de poliţistul vâlcean acţiona pe teritoriul judeţului Sibiu şi în Marea Britanie. Membrii grupării intermediau retrageri frauduloase de bani proveniţi din fraude informatice, banii obţinuţi din vânzări fictive de bunuri prin internet erau transmişi prin sisteme de transfer rapid,  iar ulterior erau ridicaţi în numele destinatarului iniţial (identitatea fictivă folosită de autorii fraudelor informatice în relaţia cu partea vătămată) de către persoane  racolate  de către membrii grupării stabiliţi în Marea Britanie, respectiv agenti autorizaţi să efectueze astfel de operaţiuni. Aproximativ 600 de persoane au fost prejudiciate de gruparea infracţională, valoarea prejudiciului ridicându-se la 850 000 de lei.

Al doilea poliţist arestat în 2015 pentru divulgarea de informaţii interne

Alexandru George Popa este al doilea poliţist acuzat că a divulgat informaţii din “bucătăria” IPJ unor infractori. În ianuarie 2015, adjunctul Poliţiei Municipiului Râmnicu Vâlcea, comisarul Gabriel Popa a fost arestat preventiv pentru 30 de zile. Procurorii DIICOT au arătat că poliţistul a oferit informaţii interne grupării conduse de interlopul Mihai Obreja, zis şi Lăbuş. În urma scandalului, poliţistul a fost înlocuit din funcţia de conducere, dar nu a fost dat afară din Poliţie. 

Râmnicu Vâlcea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite