Căminul de bătrâni din Bălceşti va funcţiona până în 2015

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ministerul Muncii va asigura fondurile necesare pentru funcţionarea căminului de bătrâni din sudul judeţului Vâlcea până în toamna anului 2015.  În schimb, şansele ca spitalul din Bălceşti să se redeschidă sunt aproape inexistente.

Primarul Ion Curelaru a fost informat recent că azilul din Bălceşti va mai funcţiona aproape doi ani cu fonduri de la minister. Vestea a venit în momentul când se punea problema închiderii unităţii deoarece autorităţile locale nu şi-ar fi permis să susţină financiar un astfel de obiectiv.   

„Ministerul Muncii ne-a prelungit contractul chiar înainte de Crăciun. Astfel, vom avea asigurată finanţarea până în octombrie 2015. Toate locurile din cămin sunt ocupate în acest moment. Lunar, Ministerul Muncii va aloca câte 1 400 de lei pentru fiecare dintre cei 63 de beneficiari”, declară primarul oraşului Bălceşti.

Căminul de bătrâni funcţionează în clădirea fostului spital din localitate. În ultimii doi ani, autorităţile din Bălceşti au întreprins o serie de demersuri pentru redeschiderea spitalului, fără succes însă. 

„Nici măcar Centrul de Permanenţă nu funcţionează în acest moment. Pe hârtie, acest centru ar trebui să funcţioneze în cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă Vâlcea”, spune primarul Ion Curelaru. 

 De remarcat, Spitalul Orăşenesc Urlaţi,din Prahova, un alt spital închis în aprilie 2011 din ordinul ministrului Cseke Attila, va fi redeschis în scurt timp. Deja, la această unitate se fac angajări. 

Citeste si: 

Cum ne afectează zgomotele puternice din jur sănătatea

Atac necugetat asupra libertăţii de expresie

Râmnicu Vâlcea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite