Bonnie & Clyde în variantă vâlceană: au spart o locuinţă de mai multe ori şi s-au distrat pe banii victimelor

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Imagine generică Foto Arhiva Adevărul
Imagine generică Foto Arhiva Adevărul

Un cuplu din Râmnicu Vâlcea a reuşit, pe parcursul a mai puţin de jumătate de an, să jefuiască de mai multe ori aceeaşi locuinţă, să fie prins de şapte ori conducând fără permis şi să comită mai multe fraude.

Timp de cinci luni de zile, un cuplu de infractori a reuşit să dea bătăi de cap poliţiştilor din Vâlcea, până să fie reţinuţi.

Acum aceştia sunt acuzaţi de furt calificat, conducere fără permis şi efectuarea de operaţiuni financiare frauduloase toate comise în formă continuată. 

A fost nevoie ca poliţiştii din mai multe structuri să colaboreze ca să poată să-i prindă pe „Bonnie & Clyde de Vâlcea”: o femeie de 22 de ani şi un bărbat de 31 de ani, ambii din Râmnicu Vâlcea -  poliţiştii din cadrul Biroului de Investigaţii Criminale Râmnicu Vâlcea, cu sprijinul celor din cadrul Serviciului de Acţiuni Speciale, Serviciului Criminalistic şi Unităţii Teritoriale de Analiză a Informaţiei Piteşti - Biroul de Analiză a Informaţiei Vâlcea, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Râmnicu Vâlcea. 

Originalii Bonie şi Clyde au fost doi răufăcători - tâlhari, hoţi şi asasini - din SUA, în timpul Marii crize economice, care au captat atenţia presei americane, fiind consideraţi inamici publici, renumiţi pentru jefuirea unor bănci, dar şi a unor magazine mici şi benzinării. 

Revenind la varianta românească a acestor infractori, ei au fost reţinuţi joi, 4 noiembrie, pentru 24 de ore, fiind acuzaţi de comiterea a trei jafuri, şapte fapte de conducere fără permis şi 15 operaţiuni financiare frauduloase. 

„În fapt, în perioada mai - octombrie 2021, bărbatul ar fi pătruns de trei ori în aceeaşi locuinţă din municipiu şi ar fi sustras telefoane mobile, bani, scule electrice şi un card bancar, pe care ulterior femeia l-a utilizat de 15 ori pentru a face diverse plăţi. Prejudiciul total al faptelor se ridică la aproximativ 7.000 de lei. Din investigaţii a rezultat că cel în cauză ar fi condus un autoturism, tot în Râmnicu Vâlcea, fără a deţine permis de conducere”, a menţionat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Judeţean de Poliţie Vâlcea despre faptele celor două persoane reţinute.

Aceeaşi sursă a mai precizat că în urma percheziţiei domiciliare efectuate la locuinţa celor doi, s-a găsit o parte din bunurile sustrase, acestea fiind returnate părţii vătămate. 

În cursul zilei de vineri, 5 noiembrie, persoanele acuzate au fost prezentate magistraţilor cu propunerea de arestare preventivă. Un judecător de drepturi şi libertăţi din cadrul Judecătoriei Râmnicu Vâlcea a decis arestarea preventivă a bărbatului de 31 de ani şi control judiciar pentru partenera sa de 22 de ani, după cum au anunţat reprezentanţii IPJ Vâlcea.

Vă mai recomandăm şi:

Banda care a terorizat timp de cinci luni un oraş, capturată. 40 de maşini, rămase fără catalizatoare

Cazinouri pline de clienţi, în miez de noapte, printre care unii nevaccinaţi. Patronii s-au certat cu oamenii legii

Râmnicu Vâlcea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite