Ajutati-l pe Ionuţ să-şi ţină mama de mână! Băiatul are nevoie de bani pentru o intervenţie chirurgicală în Austria

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ionuţ Beleţ s-a nascut cu un handicap fizic major.Foto Facebook
Ionuţ Beleţ s-a nascut cu un handicap fizic major.Foto Facebook

Deşi are şapte ani, Ionuţ nu-şi poate ţine mama de mână şi nici să se joace cu alţi copii. Băieţelul s-a născut fără degete la membrele superioare şi fără talpa piciorului drept şi are nevoie urgentă de o intervenţie chirurgicală  în străinătate.

Aflat la vârsta când alţi copii scornesc tot felul de trăsnăi ori bat mingea de dimineaţa până seara, Ionuţ e obligat să se mulţumească cu rolul observatorului de pe margine. Din cauza unui handicap fizic sever, băieţelul nu poate spune că s-a jucat vreodată cu alţi copii sau că şi-a ţinut mama de mână până acum. Pentru a-l face să mai uite de boală,  părinţii l-au înscris în clasa pregătitoare şi, deşi nu poate ţine în mână un creion, Ionuţ aşteaptă cu nerăbdare prima zi de şcoală.

Singura şansă ca micuţul să ducă o viaţă normală ar fi o intervenţie chirurgicală în străinătate, dar familia lui Ionuţ nu poate suporta costurile unei astfel de operaţii. 

„Ionuţ s-a născut cu aceste probleme de sănătate, iar medicii de la Spitalul „Marie Curie” ne-au spus că după vârsta de şase ani poate fi operat la mâini. Din discuţiile pe care le-am avut şi cu domnul doctor Marciuc, de la Spitalul Judeţean de Urgenţă Vâlcea, am înţeles că o astfel de intervenţie nu se face la vreun spital din  ţară şi că ar trebui să mergem în Austria”, spune Camelia Beleţ, mama lui Ionuţ. 

Băiatul  s-a născut cu malformaţii şi la membrele inferioare şi nu se poate deplasa fără ajutorul părinţilor săi.  Astfel, pe lângă intervenţia chirurgicală pentru reconstrucţia degetelor de la mâini, Ionuţ are nevoie şi de o proteză, altfel riscă să rămână fără piciorul drept

Persoanele care îl pot ajuta pe băieţelul de şapte ani să ducă o viaţă normală pot contacta familia la numărul de telefon 0760.842.003. 

 De asemenea, cei care îi pot da o mână de ajutor micuţului pot face donaţii în contul RO54BTRLRONCRT0270544101, cont deschis la Banca Transilvania, pe numele Beleţ Maria –Camelia.

valcea
Râmnicu Vâlcea



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite