Vlad Oprea, primarul din Sinaia, achitat într-un dosar trimis în judecată de DNA. În aceeaşi cauză, o judecătoare a fost găsită vinovată pentru luare de mită

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Primarul din Sinaia a fost găsit nevinovat pentru infracţiunea de abuz în serviciu FOTO Diana Frîncu
Primarul din Sinaia a fost găsit nevinovat pentru infracţiunea de abuz în serviciu FOTO Diana Frîncu

Vlad Oprea, primarul staţiunii Sinaia, a fost achitat, miercuri, de Curtea de Apel Ploieşti în dosarul în care a fost trimis în judecată de procurorii DNA din Ploieşti pentru abuz în serviciu. Sentinţa nu este definitivă.

Aceeaşi instanţa a achitat-o şi pe Beatrice Rădulescu, secretarul Primăriei Sinaia, deferită justiţiei pentru complicitate la abuz în serviciu, în acelaşi dosar cu Vlad Oprea.

În schimb, judecătoarea Ruxandra Popescu şi ea inculpat în aceeaşi cauză a fost condamnată la patru ani de închisoare cu suspendare pentru infracţiunea de luare de mită şi achitată pentru infracţiunea de abuz în serviciu. Instanţa a decis să confişte de la magistrat suma de 500 de euro, reprezentând banii primiţi cu titlu de mită.

Vlad Oprea, Beatrice Rădulescu şi Ruxandra Popescu au fost trimişi în judecată în mai 2016. Conform unui comunicat remis presei de DNA, cei trei inculpaţi sunt acuzaţi că  în vara anului 2010, în contextul în care, pe rolul instanţei, se afla un dosar civil ce privea un litigiu între Primăria Sinaia şi trei persoane, concesionari ai unor terenuri, Ruxandra Popescu, în calitate de judecător învestit cu soluţionarea cauzei, a acceptat promisiunea făcută de o persoană care, la acea dată, ocupa o funcţie de conducere în Poliţia oraşului de a i se plăti un folos necuvenit în schimbul pronunţării unei hotărâri favorabile.

DNA precizează că, ulterior, aceasta a şi primit, prin intermediar, un folos necuvenit în valoare de aproximativ 500 euro.

“În acelaşi context, inculpatul Oprea Vlad Gheorghe, în calitate de primar, a încălcat prevederile Legii privind administraţia publică locală prin nesocotirea hotărârilor Consiliului Local care stabileau foarte clar condiţiile în care se puteau înstrăina, în anumite situaţii, terenurile respective.

Concret, acesta, printr-o adresă, a comunicat instanţei de judecată, că Primăria oraşului Sinaia îşi însuşeşte rapoartele de evaluare întocmite de către evaluatorul autorizat pentru terenurile a căror vânzare se solicitase, în condiţii favorabile celor trei concesionari şi cu nesocotirea hotărârilor Consiliului Local luate anterior în acest sens.

Cu aceeaşi ocazie, inculpatul Oprea Vlad Gheorghe a mai precizat că „rămâne la latitudinea instanţei oportunitatea vânzării ”, se arată în documentul citat.

Instanţa de fond a decis să ridice sechestrul asigurator aplicat asupra bunurilor imobile (terenuri şi case) deţinute de primarul din Sinaia şi de celelate două co-inculpate. 
 

PloieştiPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite