VIDEO Victor Ponta: „Curtea Constituţională sprijină evaziunea fiscală“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Victor Ponta a fost miercuri la fabrica Coca-Cola Ploieşti. FOTO Dana Mihai
Victor Ponta a fost miercuri la fabrica Coca-Cola Ploieşti. FOTO Dana Mihai

Premierul Victor Ponta a spus miercuri, la Ploieşti, că decizia de neconstituţionalitate a Codului insolvenţei înseamnă că evaziunea fiscală este sprijinită de Curtea Constituţională (CCR), care încurajează companiile să nu plătească taxe

Afirmaţia vine în contextul în care, marţi, Curtea Constituţională a stabilit că noul cod al insolvenţei, adoptat de Guvern la începutul lunii octombrie prin Ordonanţă de Urgenţă şi intrat în vigoare pe 25 octombrie, este neconstituţional. Odată cu publicarea deciziei în Monitorul Oficial, acesta va fi anulat.

Aflat la Ploieşti, la fabrica Coca-Cola din oraş, unde a participat la inaugurarea unei noi linii aseptice de îmbuteliere, Victor Ponta a spus că „foarte multe companii serioase, ca şi Coca-Cola, plătesc aceste taxe prin care compensăm faptul că alte firme nu plătesc taxe şi se ocupă cu evaziunea fiscală, care acum văd că este sprijinită şi de Curtea Constituţională care nu ne lasă să combatem evaziunea fiscală“.

Premierul Victor Ponta crede că mesajul Curţii Constituţionale către firme „şmechere“, prin declararea Codului insolvenţei drept neconstituţional a fost că pot continua evaziunea deoarece sunt protejate.

Legea actuală a insolvenţei este o lege care încurajează companiile să nu plătească taxe, deci este o lege proastă, şi sunt foarte hotărât să o schimbăm tocmai pentru a sprijini companiile serioase în a investi, a plăti taxele şi a fi un actor corect în economia românescă“, a mai afirmat premierul la Ploieşti.

Ponta a exemplificat faptul că, anual, afacerea Coca-Cola Romania aduce la bugetul de stat, sub formă de taxe şi impozite, aproximativ 200 de milioane de euro. „Sunt bani pe care îi folosim la şcoli, la spitale, la funcţionarea aparatului administrative“, a spus prim-ministrul.

Investiţie de 22 de milioane de euro la Ploieşti

muhtar kent

La inaugurarea noii linii de îmbuteliere Coca-Cola din fabrica de la Ploieşti, cea mai mare din sud-estul Europei, a venit şi Muhtar Kent, unul dintre cei mai influenţi şefi de companii din lume, preşedinte şi CEO al The Coca-Cola Company, din 2009, dar şi Dimitris Lois, CEO al Coca-Cola HBC AG.

Muhtar Kent. FOTO Dana Mihai

Noua linie aseptică de îmbuteliere, o investiţie de 22 de milioane de euro, produce până la 36.000 de sticle pe oră de Cappy Pulpy, produs distribuit atât pentru piaţa din România, cât şi pentru alte pieţe europene precum Bulgaria, Ungaria, Croaţia, Bosnia, Cehia şi Slovacia.

Vă mai recomandăm

Ponta: Mesajul CCR către firmele şmechere a fost "Faceţi evaziune fiscală că noi vă protejăm!"

Victor Ponta vine miercuri în Prahova la o nouă investiţie Coca-Cola în România
 

Ploieşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite