VIDEO 420.000 de ţigări de contrabandă, confiscate dintr-un depozit din Ploieşti

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Poliţiştii au găsit mai mulţi saci din plastic plini cu pachete de ţigări
Poliţiştii au găsit mai mulţi saci din plastic plini cu pachete de ţigări

Poliţiştii din Ploieşti au descins, miercuri, la un depozit unde erau ascunşi mai mulţi saci cu ţigări aduse ilegal din Republica Moldova. Ei au confiscat cele aproape 420.000 de ţigări, dar şi două autoturisme şi o importantă sumă de bani

Ofiţerii Serviciului de Investigare a Fraudelor, sub coordonarea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Ploieşti, au depistat ieri un ploieştean în vârstă de 40 de ani, suspectat că se ocupa cu comercializarea de ţigarete de contrabandă. Bărbatul mai e cercetat pentru o faptă asemănătoare, încă din 2009.

La un depozit pe care acesta îl deţine în apropierea municipiului Ploieşti, poliţiştii au găsit cantitatea de 320.000 de ţigarete, în pachete marcate cu banderole specifice din Republica Moldova. Totodată, a fost stabilit faptul că, în ziua respectivă, suspectul comercializase alte aproximativ 100.000 de ţigări către doi bărbaţi: unul din Ploieşti, altul domiciliat în oraşul Băicoi.

Suspectul a fost reţinut, miercuri, pentru 24 de ore, urmând ca în cursul acestei zile să fie prezentat instanţei de judecată cu propunere de arestare preventivă.

Pentru recuperarea prejudiciului, au fost luate măsuri asiguratorii asupra a două autoturisme, a cantităţii de aproximativ 420.000 de ţigarete şi a sumei de 15.000 lei. În cursul anului 2009, el a mai fost cercetat pentru fapte similare, dosarul penal fiind în curs de cercetare de către DIICOT, au mai anunţat reprezentanţii IPJ Prahova.

Totodată, cei doi bărbaţi care cumpăraseră ieri cele aproximativ 100.000 de ţigarete sunt cercetaţi în libertate, pentru contrabandă şi deţinere în afara antrepozitului fiscal sau comercializarea pe teritoriul României a produselor accizabile supuse marcării, fără a fi marcate sau marcate necorespunzător ori cu marcaje false, peste limita a 10.000 ţigarete.

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe ploiesti@adevarul.ro!

image
Ploieşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite