Viceprimarul din comuna Gornet, declarat incompatibil de ANI din cauza unei firme

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Primăria Gornet. FOTO primariagornetcricov.ro
Primăria Gornet. FOTO primariagornetcricov.ro

Ion Iancu, viceprimarul din comuna prahoveană Gornet, a fost declarat incompatibil de Agenţia Naţională de Integritate, pentru că, simultan cu funcţia publică, a deţinut şi o firmă care presta lucrări agricole

Potrivit unui comunicat ANI, Ion Iancu s-a aflat în stare de incompatibilitate în perioada 29 iunie 2012 – 3 august 2012, întrucât a exercitat, simultan, funcţia de viceprimar al comunei Gornet-Cricov şi calitatea de comerciant persoană fizică, cu denumirea IANCU GH. ION „LUCRĂRI AGRICOLE” PERSOANĂ FIZICĂ.

Astfel, viceprimarul nu a respectat dispoziţiile art. 87, alin. (1), lit. g) din Legea nr. 161/2003, potrivit cărora „Funcţia de [...] viceprimar este incompatibilă cu [...] calitatea de comerciant persoană fizică”.

Viceprimarul nu a depus, încă, la dosarul de evaluare, un punct de vedere în exercitarea dreptului la apărare.

Potrivit legislaţiei, „starea de incompatibilitate constituie abatere disciplinară şi se sancţionează potrivit reglementării aplicabile demnităţii, funcţiei sau activităţii respective“.

ion iancu gornet

                                                                                 Ion Iancu, viceprimarul din Gornet

„Persoana […] faţă de care s-a constatat […] starea de incompatibilitate este decăzută din dreptul de a mai exercita o funcţie sau o demnitate publică  […]  pe o perioadă de 3 ani de la data eliberării, destituirii din funcţia ori demnitatea publică respectivă sau a încetării de drept a mandatului. Dacă persoana a ocupat o funcţie eligibilă, nu mai poate ocupa aceeaşi funcţie pe o perioadă de 3 ani de la încetarea mandatului”.

Pe aceeaşi temă

Viceprimarul din Băicoi, în vizorul ANI, după ce sora, cumnatul şi soţia au beneficiat de contracte cu statul

Trei primari din Prahova, declaraţi incompatibili de ANI. Edilii riscă pierderea mandatului

Ploieşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite