Vedere panoramică din Parcul Natural Bucegi, într-o filmare superbă VIDEO

0
Publicat:

Arie protejată de interes național, Parcul Natural Bucegi oferă celor care-l vizitează priveliști impresionante, în orice anotimp. Dovadă stă și o scurtă vedere panoramică surprinsă într-un video impresionant.

Imaginile au fost distribuite marți de Regia Națională a Pădurilor - Romsilva pe pagina sa oficială de Facebook. 

O filmare superbă realizată de colegul nostru Vali Bălan. Parcul Natural Bucegi, situat în centrul țării, este unul din cele 22 de parcuri administrate de Regia Națională a Pădurilor – Romsilva. Parcul are o suprafață de peste 32.000 de hectare, din care aproape 21.500 de hectare”, explică Romsilva.

Parcul Natural Bucegi este situat în partea estică a Carpaților Meridionali şi cuprinde întreg Masivul Bucegi desfășurat sub forma unei potcoave cu deschidere sudică şi delimitat de abrupturi ce depășesc frecvent 1000 m.

Parcul se desfășoară pe teritoriul administrativ al județelor Dâmbovița, Prahova și Braşov. Jumătate din această suprafață este cuprinsă pe teritoriul județului Dâmbovița, iar cealaltă jumătate este împărțită aproximativ egal între județele Prahova şi Brașov.

 Bucegi. FOTO Vali Bălan - Parcul Natural Bucegi
Bucegi. FOTO Vali Bălan - Parcul Natural Bucegi

Peisaje superbe

Datorită peisajelor inegalabile şi a diversității speciilor de plante şi animale specifice acestui masiv, zona munților Bucegi, despre care există referiri din secolul al XV-lea, a fost propusă pentru protejare încă din anul 1936.

În 1990, a fost oficializată pentru prima dată ca Parc Naţional iar prin Legea 5/2000, i s-a conferit statutul de Parc Natural.

Denumirea vine de la “Buciac” sau “Buceci” așa cum apare în denumirile medievale ale secolului al XVI – lea, acest cuvânt având semnificația de pădure de fag, această asociație vegetală acoperind o bună parte din versanții sub 1000 m altitudine ai acestei culmi montane”, se arată pe pagina bucegipark.ro.

Dincolo de nori

Iată și imagini „dincolo de nori”, în Parcul Natural Bucegi, surprinse într-o serie de fotografii uluitoare realizate la începutul anului:

Limitele Parcul Natural Bucegi

La Vest - V. Brateiului şi Șaua Bucșa despart Bucegii de Masivul Leaota.

Limita de Nord este cea mai impunătoare, fiind un abrupt fragmentat de văi glaciare care domina cu 1200-1400m Culoarul Râșnovului şi Clăbucetele Predealului.

La Est - Culoarul Prahovei formează limita cea mai bine definită şi cel mai impresionant abrupt tectoeroziv din România - „Abruptul Prahovean”, străbătut de numeroase văi cu izvoare şi cascade.

La Sud - se întâlnesc pante mai domoale ce fac trecerea către Subcarpați.

Ploieşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite