Vasilica Florea, directorul DGASPC Prahova, a fost demisă din funcţie în scandalul bolnavilor cu handicap umiliţi la Ploieşti. Directorul adjunct, suspendat

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Vasilica Florea, directorul Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia a Copilului Prahova, a fost demisă din funcţie pentru scandalul în care mai mulţi bolnavi cu handicap grav din judeţ au fost nevoiţi să se prezinte la DGASPC pentru evaluare, deşi starea de sănătate nu le permitea acest lucru

Demiterea directoarei, dar şi suspendarea directorului adjunct Alexandru Bocioacă, au fost discutate în comisia de disciplină a funcţionarilor publici din cadrul Consiliului Judeţean Prahova, în urma controlului desfăşurat la DGASPC Prahova de o comisie a Ministerului Muncii.

Concluziile au fost trase se membrii Comisiei pentru Sănătate, Protecţie Socială, Agricultură şi Activităţi Sportive a Consiliului Judeţean Prahova care au propus eliberarea din funcţia de director executiv al DGASPC Prahova a Vasilicăi Florea, începând din data de 17 mai, sancţionarea directorului executiv adjunct al DGASPC Prahova, Alexandru Bocioacă (o suspendare din funcţie pentru un timp care va fi decis zilele următoare) şi înlocuirea preşedintelui şi a membrilor Comisiei de Evaluare a Persoanelor cu Handicap Prahova, după primirea avizului Ministerului Muncii, Familiei şi Protecţiei Sociale şi după adoptarea unei hotărâri în prima şedinţă a Consiliului Judetean Prahova, conform legii.

Potrivit preşedintelui Consiliului Judeţean Prahova, Mircea Cosma, decizia a fost luată pentru „indiferenţa, nepăsarea şi rutina prost înţeleasă“ a funcţionarilor din DGASPC, manifestate faţă de bolnavii cu handicap, în special faţă de cei cu handicap ireversibil permanent, care sunt chemaţi anual la comisie.

Un astfel de bolnav, un bărbat cu piciorul amputat, şi aflat în pragul unei alte operaţii, a fost filmat zilele trecute la DGASPC Prahova, în timp ce se chinuia să urce treptele insituţiei pentru a ajunge la comisia de evaluare.

Una dintre măsurile concrete care va fi aplicată începând chiar de luni este punerea la dispoziţia DGASPC, timp de o lună, a singurului microbuz al CJ Prahova, în vederea transportului persoanelor neplasabile şi suplimentarea numărului personalului din comisiile de evaluare a persoanelor cu handicap.

Conducerea Consiliului Judeţean Prahova şi-a prezentat public scuze „faţă de persoanele aflate în dificultate şi familiile acestora, implicate sub orice formă în relaţia cu DGASPC Prahova“.

Pe aceeaşi temă

Ministrul Muncii a prezentat primele rezultate în cazul anchetei de la Ploieşti. Directorul DGASPC Prahova a fost demis, iar directorul adjunct - suspendat

Premierul Victor Ponta şi-a cerut scuze prahovenilor pentru incidentele în care au fost implicaţi bolnavii cu handicap

Controale la Direcţia Generală de Asistenţă Socială Prahova după mai multe scandaluri apărute în presă în care au fost implicate persoane cu handicap
 

PloieştiPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite