Vacanţă de vară la Sinaia şi Poiana Braşov, dar la preţuri de Chamonix sau Innsbruck

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cazarea într-un hotel de patru stele, pe Valea Prahovei, a ajuns să coste în această vară la fel ca într-un hotel de lux în cele mai celebre staţiuni montane europene, precum Chamonix, din Franţa sau Innsbruck, din Austria.

Dacă hotelierii de pe litoralul românesc justifică preţurile foarte mari prin faptul că sezonul estival în România durează maximum trei luni, colegii lor de la munte nu pot avea aceeaşi explicaţie. La munte, turiştii vin să se relaxeze pe toată perioada anului.

Pentru a demonstra afirmaţiile de mai sus, am studiat preţurile existente pe booking.com în data de 17 iulie 2020, pentru un sejur (şase nopţi) pentru doi adulţi şi un copil în Sinaia, Azuga, Predeal şi Poiana Braşov şi le-am comparat cu preţurile solicitate de hoteluri de patru şi cinci stele din staţiunile montane din Austria, Franţa şi Italia.

Nu este un secret faptul că cele mai scumpe staţiuni montane din România sunt Sinaia şi Poiana Braşov. Aici, în medie, o familie cu un copil în vârstă de 12 ani va plăti pentru şase nopţi de cazare, la final de iulie, o mie de euro. În preţ intră şi micul dejun, dar nu toate hotelurile oferă în preţ şi masa de dimineaţă. Pentru aceasta sunt cazuri când se plăteşte separat.

Potrivit preţurilor afişate pe booking.com în data de 17 iulie 2020, pentru o vacanţă de şase nopţi, în perioada 24-30 iulie 2020, doi adulţi şi un copil (12 ani) vor plăti:

Imagine indisponibilă

FOTO Captură booking.com

La Hotel Internaţional din Sinaia: 5.985 lei

La Hotel Rina Hotel Sinaia – 3.139 lei

Hotel Carpathia - 2.939 lei

Vila Economat Complex la turnuri – 4.700 lei

La Azuga, o vacanţă de şase nopţi pentru o familie cu un copil în vârstă de 12 ani, preţul este de 3.600 de lei la Lux Garden Hotel, cu prezicarea că această unitate de cazare este clasificată la cinci stele.

În Poiana Braşov, preţurile pentru acelaşi tip de sejur şi pentru acelaşi număr de persoane sunt uşor mai ridicate faţă de ofertele de pe Valea Prahovei. Astfel la Alpin Resort Hotel preţul este de 4.347 lei, iar la Teleferic Grand Hotel, acelaşi tip de vacanţă oferta este de 5.836 lei, potrivit booking.com.Dacă aveţi cum să plecaţi din ţară şi preferaţi staţiunile montane din Italia, Franţa sau Austria, preţurile la cazare nu diferă cu mult faţă de cele de pe Valea Prahovei.

Imagine indisponibilă

Am găsit oferte pentru perioada selectată (24-30 iulie), pentru o familie formată din doi adulţi şi un copil, la Chamonix, Innsbruck, Val-d'Isère, Madonna di Campiglio, Valle d’Aosta cu preţuri pornind de la 3.000 de lei şi care ajung până la 7.600 de lei, la hoteluri de trei şi patru stele.

De exemplu, la Innsbruck, staţiune montană din Austria, la AC Hotel by Marriott (patru stele) un sejur pentru o familie la final de luna iulie costă 3.671 pentru o cameră standard cu două paturi duble şi vedere la munte. La Hotel Innsbruck (patru stele), o cameră dublă cu pat suplimentar şi mic dejun inclus costă pentru şase zile de cazare, pentru o familie, 6.122 de lei. De altfel, cele mai multe oferte din această staţiune variază pentru perioada selectată în jurul sumei de o mie de euro pentru o familie cu un copil.

Imagine indisponibilă

La Chamonix, în Franţa, preţurile sunt ceva mai scumpe decât în Austria, în medie cu o sută de euro, dar comparabile cu cele de pe Valea Prahovei. De exemplu, la Alpina Eclectic Hotel (patru stele), o cameră superioară de familie cu balcon şi vedere la Mont Blanc costă 5.035 lei pentru şase zile. Tot la Chamonix, la Hotel Le Refeuge des Aiglons, o cameră cu pat dublu şi canapea extensibilă, recomandată pentru o familie cu copii, costă 5.848 de lei. O cameră similară în hoteluri de trei stele din Chamonix, costă în jur de o mie de euro pentru şase nopţi.

Tot în Franţa, în Alpi, în staţiunea Val-d'Isère preţurile  pentu o cameră variază între 3.000 -4.000 de lei la hoteluri de patru stele pentru cazare de şase nopţi. Astfel, la Madame Vacance Residence (patru stele), un sejur pentru o familie cu un copil, într-un studio cu trei locuri, la final de iulie costă 3.538 lei, iar la Hotel Blizzard (patru stele) camera triplă de lux costă 6.626 de lei pentru şase nopţi de cazare cu mic dejun inclus în preţ.

Imagine indisponibilă

În Italia, în staţiunea Madonna di Campiglio la Cristal Palace Hotel (patru stele), o cameră triplă superioară, pentru şase nopţi de cazare costă 5.788 de lei, iar la Hotel Spinale (cinci stele) o cameră cu trei locuri costă 5.715 lei. Preţurile cresc cu o mie de lei, dacă alegeţi un apartament format dintr-o cameră şi un living unde se alfă şi o canapea extensibilă.

Ploieşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite