UPDATE Sute de tineri au ieşit din nou în stradă la Ploieşti. „Noi suntem generaţia care nu tace“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Aproape 2.000 de oameni au ieşit să mărşăluiască pe străzile din Ploieşti simultan cu începerea protestului de la Bucureşti, din seara zilei de 3 noiembrie. Ploieştenii, în marea lor majoritate foarte tineri, s-au mobilizat şi miercuri seară, protestele urmând să continue şi în zilele următoare.

UPDATE ORA 20.00

Câteva sute de tineri s-au strâns şi miercuri seară în centrul Ploieştiului, la monumentul Revoluţiei din Decembrie 1989, unde au aprins lumânări pentru victimele incendiului din clubul Colectiv, au cântat Imnul Naţional şi au scandat lozinci antisistem.

„Oprea şi cu Viorel, luaţi-l şi pe Daniel!“, „Vrem spitale, nu biserici“, „Nu puteţi cumpăra toate generaţiile. Sop corupţiei“, „Noi suntem generaţia care nu tace“ au fost doar câteva din bannerele afişate de participanţi, în marea lor majoritate foarte tineri.

Ploieştenii s-au mobilizat miercuri pe Facebook pentru eveniment, iar acţiuni similare sunt anunţate şi pentru serile următoare.

ORA 15.00

În jur de 1.500 de ploieşteni au mărşăluit în seara zilei de 3 noiembrie pe străzile din centrul oraşului, în semn de solidaritate pentru victimele incendiului din clubul Colectiv. A fost o demonstraţie în tăcere, care a durat în jur de trei ore.

Chiar dacă Victor Ponta a demisionat în dimineaţa zilei de 4 noiembrie, oamenii din Ploieşti, în majoritate tineri, se pregătesc să continue marşurile de solidaritate, cel puţin până în cursul zilei de duminică.

Mesajele de mobilizare sunt răspândite prin intermediul reţelei sociale Facebook, argumentele fiind că românii nu trebuie să se lase duşi de nas, iar cele două demisii anunţate până acum, ale lui Victor Ponta şi Cristian Popescu Piedone, nu sunt mulţumitoare. 

Trei tineri din Ploieşti sunt încă în stare gravă la spital, după ce au suferit arsuri grave în timpul incendiului din clubul Colectiv.

Pe aceeaşi temă:

Trei tineri din Prahova sunt încă la spital, în stare gravă, după incendiul din club Colectiv

Miting de solidaritate cu victimele din club Colectiv, în Ploieşti

Ploieşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite