UPDATE Şeful DGA Prahova, Constantin Ispas, adus la DNA Ploieşti. La audieri au venit şi doi şefi din Poliţie. Cei trei au fost reţinuţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Şeful DGA Prahova a fost adus luni dimineaţă cu mandat la DNA Ploieşti. FOTO Adevărul Ploieşti
Şeful DGA Prahova a fost adus luni dimineaţă cu mandat la DNA Ploieşti. FOTO Adevărul Ploieşti

Comisarul-şef de Poliţie Constantin Ispas, şeful Direcţiei Generale Anticorupţie Prahova, a fost adus luni dimineaţă la sediul DNA Ploieşti, urmat de Adrian Rădulescu, adjunctul şefului IJP Prahova, şi Emanuel Saghel, ofiţer în cadrul BCCO Ploieşti. Cei trei sunt suspectaţi de fapte de corupţie

Luni seară, cei trei au fost reţinuţi de procurorii DNA Ploieşti şi vor fi prezentaţi instanţei cu propunere de arestarea preventivă.

UPDATE ORA 15.00

Constantin Ispas, şeful Direcţiei Generale Anticorupţie (DGA) Prahova, Adrian Rădulescu, adjunctul şefului Poliţiei Judeţene Prahova, şi Emanuel Saghel, ofiţer în cadrul Biroului pentru Combaterea Criminalităţii Organizate (BCCO) Ploieşti au fost aduşi luni cu jandarmi la audieri la sediul DNA Ploieşti.

Potrivit surselor din anchetă, cei trei sunt suspectaţi de fapte de corupţie.

Cele mai grave acuzaţii ar fi în cazul comisarului-şef Constantin Ispas care ar fi suspectat de trafic de influenţă, efectuarea de operaţiuni financiare ca acte de comerţ incompatibile cu funcţia, luare de mită, folosire de informaţii care nu sunt destinate publicităţii ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informaţii, spălare a banilor şi cercetare abuzivă.

Acesta ar fi intervenit la Finanţele ploieştene pentru ca anumite firme care aparţin rudelor sale – băiatul şi fratele său, printre alţii - să nu fie controlate. De asemenea, ar fi luat mită vacanţe în Bulgaria, bani şi diverse bunuri şi, de asemenea, ar fi exercitat presiuni asupra unor angajaţi din Poliţie pentru ca aceştia să nu deruleze anchete în cazul unor persoane pe care Ispas le proteja.

Mită şi scurgeri de informaţii

La rândul său, comisarul-şef Adrian Rădulescu, ar fi suspectat de cercetare abuzivă după ce ar fi determinat mai multe persoane să formuleze denunţuri la adresa unor ofiţeri de poliţie, denunţuri care s-au materializat în dosare penale.

adrian radulescu adjunct ijp prahova foto ijp

Adrian Rădulescu, adjunctul şefului Poliţiei Prahova. FOTO IJP Prahova

În cazul lui Emanuel Saghel, ofiţer în cadrul BCCO Ploieşti, acuzaţiile ar fi de şantaj, trafic de influenţă, folosire de informaţii care nu sunt destinate publicităţii, scurgere de informaţii şi luare de mită.

Saghel ar fi luat mită diverse bunuri de la un afacerist în schimbul promisiunii că va interveni pe lângă un coleg din cadrul IJP Prahova să-i soluţioneze favorabil dosarul în care era implicat sau a furnizat unei persoane cercetate într-un dosar informaţii privind interceptările din dosar şi faptul că domiciliul acestuia va face obiectul unei percheziţii la o anumită dată.

UPDATE ORA 11.20

La scurt timp după aducerea la sediul DNA a lui Constantin Ispas, şeful DGA Prahova, la audieri s-au prezentat şi doi şefi din Poliţia Prahova, un director ajunct al IJP Prahova - împuternicitul adjunct al şefului IJP, comisarul şef de poliţie Ionuţ Adrian Rădulescu, dar şi unul dintre şefii Biroului de Combatere a Criminalităţii Organizate (BCCO) - ofiţerul Emanuel Saghel.

Potrivit surselor din anchetă, Constantin Ispas este suspectat că ar fi cerut diverse bunuri pentru a favoriza diverşi infractori pentru un tratament mai bun în anchetă.

ORA 11.05

Constantin Ispas a fost adus cu jandarmi la sediul Direcţiei Generale Anticorupţie Ploieşti. Şeful DGA Prahova a declarat că nu ştie de ce a fost chemat la DNA Ploieşti, însă surse din anchetă vorbesc despre scurgeri de informaţii din dosare de care acesta s-ar face vinovat.

Mai puteţi citi

Cristinel Toader, fostul şef al Poliţiei Locale Ploieşti, arestat preventiv. Magistraţii Curţii de Apel Ploieşti au decis vineri cercetarea în stare de arest preventiv a fostului şef al Poliţiei Locale din municipiu, Cristinel Toader, dând curs favorabil contestaţiei procurorilor DNA la decizia de arest la domiciliu a Tribunalului Prahova.

Sebastian Ghiţă şi fostul primar al Ploieştiului, trimişi în judecată de procurorii DNA. Sebastian Ghiţă şi Iulian Bădescu, fostul primar al Ploieştiului, au fost trimişi în judecată de procurorii DNA în dosarul în care fostul edil este acuzat că ar fi luat mită o casă de la Ghiţă

Ploieşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite