UPDATE Descoperire uluitoare la Şcoala de Poliţie: doi elevi au fost prinşi cu droguri. Cum a ieşit la iveală totul

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Doi elevi de la Şcoala de Agenţi de Poliţie din Câmpina au fost exmatriculaţi fiind depistaţi cu droguri în şcoală. Surse oficiale declară că unul dintre elevi avea o ţigară artizanală, iar în camera celuilalt au fost găsite 70 pliculeţe cu substanţe posibil psiho-active.

Ancheta a început când primul elev a fost prins fumând o ţigară confecţionată artizanal. Profesorii au declanşat un control în toate camerele de cămin, fiind găsite astfel şi pliculeţele de droguri. 

Reprezentanţii şcolii de poliţie susţin că „marţi, 1 octombrie, au fost depistaţi 2 tineri din şcoală în situaţie incompatibilă cu calitatea de elev“, motiv pentru care li s-a cerut să-şi înainteze raportul. 

Sursele oficiale arată că în şcoală au fost chemate echipe Antidrog de la Ploieşti, pentru a ridica probe de la faţa locului, pentru a se stabili exact tipul de substanţă şi care era provenienţa lor. 

Un comunicat oficial dezvăluie poziţia autorităţilor privind acest caz:

„CALITATEA DE ELEV AL SCOLII DE POLITIE NU TE ABSOLVĂ DE A FI TRAS LA RĂSPUNDERE

Brigada de Combatere a Criminalităţii Organizate Ploieşti a fost sesizată de către conducerea Şcolii de Agenţi de Poliţie ”Vasile Lascăr” Câmpina, cu privire la existenţa unor date referitoare la posibile comportamente deviante ale unor elevi determinate de consumul de substanţe cu efecte psiho-active.

Având în vedere aspectele semnalate, la data de 01.10.2019, lucrătorii B.C.C.O. Ploieşti, împreună cu cadrele Şcolii de Agenţi de Poliţie ”Vasile Lascăr” Câmpina, au procedat la efectuarea de activităţi specifice, ocazie cu care au fost depistate şi ridicate de la doi elevi mai multe pliculeţe din material plastic transparent, cu urme de substanţe, o bancnotă rulată şi două tubuleţe cu urme de substanţă, o ţigaretă confecţionată artizanal, ce conţine materie vegetală cu aspect de cannabis, precum şi o altă cantitate de materie vegetală, cu aspect de cannabis (sub 0,2 grame).

În cauză, a fost sesizată Direcţia de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Serviciul Teritorial Ploieşti, pentru continuarea cercetărilor şi luarea măsurilor legale.

Din punct de vedere disciplinar au fost luate măsurile procedurale, cei doi pierzându-şi calitatea de elevi ai Şcolii de Agenţi de Poliţie ”Vasile Lascăr” Câmpina“.

Pe aceeaşi temă: 

Cazul poliţistului reţinut pentru agresiune sexuală: Tânăra abuzată spune că fapta s-a petrecut chiar în maşina Poliţiei

Cum încearcă MAI să scape de fetele care vor să ajungă poliţiste. „Pendulul“ şi „capra“, probele fizice transformate într-un coşmar pentru candidate

PloieştiPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite