Un taximetrist din Ploieşti a returnat o borsetă plină cu bani

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un taximetrist a fost premiat de Primărie după ce le-a returnat unor clienţi banii uitaţi pe banchetă.  Cei doi ploieşteni şi-au uitat în taxi o borsetă cu 10.000 de lei, pe care şoferul le-a restituit-o fără să stea pe gânduri. Recompansa primită a fost de 100 de lei

Eugen Stoia a fost, ieri, eroul zilei la Ploieşti. Bărbatul, care practică taximetria de aproape şase ani, a fost chemat la sediul Primăriei şi întâmpinat de edilul urbei, Andrei Volosevici, cu un buchet de flori, o carte şi o diplomă de onoare, cu înscrisul „Ploieşteni cu care ne mândrim". Taximetristul a fost felicitat de autorităţi după ce, la finalul lunii iulie, le-a returnat unor clienţi o borsetă cu 10.000 de lei, uitată pe bancheta maşinii. Exemplul de spirit civic i-a determinat pe mai mulţi colegi de breaslă să trimită o scrisoare la Primărie pentru a povesti evenimentul. În urma premierii de ieri, primarul municipiului a anunţat că va crea un panou pe care să apară ploieştenii de rând care fac fapte deosebite. „Felicităm un om extraordinar, care a făcut o chestiune corectă şi normală. Ne mândrim cu ceea ce a făcut, aş vrea ca măcar 50-60% din oameni să aibă puterea să facă acest lucru. Pe lângă diplomele cu cetăţeni de onoare, vom avea un perete cu diplome cu ploieşteni cu care ne mândrim", a declarat Andrei Volosevici.

Taximetristul de 42 de ani a povestit cum s-a desfăşurat cursa respectivă şi a mărturisit că nu s-a gândit în niciun moment să păstreze banii. „Sunt împăcat cu mine, am făcut lucrul corect. Altfel, intram în partea cealaltă, a furtului. A fost o cursă de la Complexul Mare până în Bariera Bucov, un client şi o clientă care s-au suit din staţie, fără comandă. La câteva minute după ce au coborât, am văzut borseta. Nu mi-a trecut deloc prin cap să o iau, dar recunosc că m-am uitat în ea. E normal, cauţi acte, vezi ce a uitat omul. Erau 10.000 de lei, numai în hârtii de 200, am aflat ulterior că oamenii voiau să cumpere materiale de construcţii. S-au dus în prima staţie şi au luat toate taxiurile la rând. Am ajuns cam în 30 de minute şi i-am găsit albi la faţă", a povestit Eugen Stoia.

„Mulţi m-au întrebat de ce n-am păstrat banii"

Taximetristul a mărturisit că i se întâmplă frecvent să găsească bunuri uitate pe banchetă. „De cele mai multe ori sunt telefoane mobile. Le-am returnat de fiecare dată. Acum, foarte mulţi colegi m-au întrebat de ce n-am păstrat banii. Sunt conştient că foarte puţini taximetrişti ar fi făcut la fel ca mine. Recompensa mea a fost de 100 de lei, clientul a luat o hârtie de 200 şi s-a dus la benzinărie s-o schimbe. În rest, multă sănătate şi mulţumiri", a mai povestit taximetristul.

Eugen Stoia este originar din Bucureşti, este divorţat şi are un băieţel. S-a mutat în Ploieşti acum aproape şase ani, la o mătuşă, vrând să lase în urmă amintirile legate de viaţa din Capitală. Atunci s-a apucat şi de taximetrie. E plătit cu salariul minim plus o cotă din încasări, în funcţie de îndeplinirea baremului.

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe ploiesti@adevarul.ro!

Pentru ultimele noutăţi din Prahova, click pe poza de mai jos:

image
Ploieşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite