Un supermarket mai puțin la Ploiești. Interex își închide porțile

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Magazinul Interex de la Ploiești a fost primul deschis de Groupement des Mousquetaires-ITM Entreprises în Romania, în 2002. Lanţul francez va închide până pe 15 noiembrie toate cele zece supermarketuri pe care le mai deţine pe piaţa locală.

Doar în ultimul an, în zona de Nord a orașului, unde funcționează Interex Ploiești, s-au deschis două supermarketuri și un hypermarket, aparținând celor de la Lidl, Mega Image și Kaufland, care au atras și împărțit piața de cumpărători din zonă.

Lanţul francez de supermarketuri Interex va închide până pe 15 noiembrie toate cele zece supermarketuri pe care le mai deţine pe piaţa locală și va ieşi din România după mai bine de un deceniu de prezenţă, potrivit surselor din piaţă, citate de zf.ro.

Criza financiară şi-a pus amprenta asupra businessului francezilor de la Interex, afacerile scăzând la mai puţin de jumătate, iar pierderile majorându-se de patru ori în perioada 2008-2011, până la peste 16 milioane de euro.

Compania a sistat deja o parte din comenzi urmând a lichida stocurile magazinelor deţinute în mai multe oraşe din provincie.

Interex, unul dintre cei mai discreţi retaileri de pe piaţa locală, a avut anul trecut afaceri de puţin sub 40 de milioane de euro. În acest context francezii au încercat să vândă operaţiunile locale, însă după ce discuţiile au eşuat au decis să închidă magazinele şi să iasă de pe piaţa locală, mai scrie sursa citată.

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe ploiesti@adevarul.ro!

image
Ploieşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite